Podjetju GoOpti zlato priznanje za inovativno platformo

21. 6. 2017
Deli

»Ta nagrada meni osebno in tudi podjetju zelo veliko pomeni. Hkrati je zelo pomembna tudi za vse domače platforme in tudi tiste, ki šele prihajajo k nam.«

»Kaže, da platforme niso nek 'bav bav', ampak nekaj zelo družbotvornega, kar posameznikom in manjšim podjetjem omogoča številne poslovne priložnosti, na drugi strani pa uporabnikom ponuja veliko novih storitev, ki sicer ne bi obstajale. V podjetju imamo možnost, da kot platforma nadziramo tudi izvajanje storitev in posledično vnašamo višje standarde in zahteve oz. zakonske omejitve znotraj panoge, v kateri delujemo. V uresničevanje slednjega vlagamo veliko truda, zato smo še toliko bolj veseli te nagrade, ki naša prizadevanja zgolj še potrjuje,« je na podelitvi priznanj najboljšim inovacijam letošnjega leta, ki jih je podelila GZS Zbornica osrednjeslovenske regije, povedal direktor podjetja Marko Guček. Najvišje, torej zlato priznanje, je podjetje GoOpti prejelo za to, ker jim je z inovativno platformo, s katero uspešno povezujejo potnike s profesionalnimi prevoznimi podjetji, uspel tudi preboj na evropske trge. Zanesljiva, varna in fleksibilna potovanja za dostopno ceno tako ne omogočajo samo slovenskim uporabnikom, ampak tudi tistim na Hrvaškem in v Italiji. Z junijem pa so začeli delovati tudi v Španiji.

Podjetje, ki je začelo delovati pred šestimi leti, svoje storitve že vse od ustanovitve nenehno nadgrajuje z novostmi. V šestih letih so tako prepeljali že več kot 862.000 potnikov, opravili 116.000 prevozov, trenutno sodelujejo z 80 prevoznimi podjetji, dnevno so prisotni v 12 državah, lani pa so na ravni skupine ustvarili 6,9 milijona evrov prihodkov. »Čeprav naši začetki niso bili enostavni, smo vseskozi vztrajali, ker smo bili prepričani, da lahko uporabnikom ponudimo odlično storitev. To se je pokazalo tudi v praksi – priča smo bili neverjetnim odzivom naših strank in prevoznikov, s katerimi sodelujemo. V kar 95 odstotkih imamo najboljše ocene na obeh straneh. Ko vidiš vse to in ko z vstopom na nov trg, v novo mesto srečaš ljudi, ki ti presrečni stisnejo roko ter se zahvalijo, da je ta storitev prišla k njim, je res nekaj nagrajujočega,« je še priznal Guček, čigar misli so že usmerjene v prihodnost ter zagotavljanje novih povezav na obstoječih in novih trgih.

Spletna platforma za prevoze GoOpti je svojo pot začela pred šestimi leti v Sloveniji, danes deluje še v Italiji, na Hrvaškem in v Španiji. Glavno poslanstvo podjetja je organizacija visokokakovostnih prevoznih storitev, ki so dosegljive vsakomur, in omogočanje mobilnosti na stroškovno učinkovit in okolju prijazen način. Danes imajo 25-odstotni tržni delež vseh, ki potujejo na letališča po Sloveniji, vsak dan so prisotni v šestih državah. Podjetje zaposluje več kot 45 ljudi, sodeluje pa z 80 prevozniki s skupaj več kot 620 vozili.