Poletni košarkarski in hokejski tabor za mlade v znamenju učenja o varni rabi interneta

Poletni košarkarski in hokejski tabor za mlade v znamenju učenja o varni rabi interneta (foto: Telemach Press) Telemach Press
18. 7. 2019

Družbeno odgovoren projekt Varen na spletu, varen v svetu je tudi v času poletnih počitnic v polnem zagonu. Telemach na organiziranih športnih aktivnostih za otroke prisostvuje tudi s priljubljeno delavnico varne rabe interneta. Na hokejskem kampu Rudi Hiti v Mariboru in košarkarskem Zmajčkovem kampu v Ljubljani tako spodbuja dve izredno pomembni stvari v obdobju odraščanja – športno udejstvovanje in pridobivanje novih znanj.

Projekt, ki deluje pod geslom »Varen na spletu, varen v svetu«, se je pričel za šolskimi klopmi, v času poletnih počitnic pa se je preselil še na parket in ledeno ploskev. Pretekli teden sta se namreč odvila košarkarski in hokejski tabor, kjer so potekale tudi Telemachove delavnice varne rabe interneta, ki otroke izobražujejo o prednostih in slabostih svetovnega spleta, ustvarjanju kakovostnih in varnih gesel, skrbi za osebne podatke in preprečevanju zlorab. V Mariboru je pod sponzorstvom Telemacha potekal kamp Rudi Hiti, ki je gostil preko 200  mladih hokejskih navdušencev, v prestolnici pa je na svoj račun prišlo kar 190 košarkarskih nadobudnežev, ki so obiskali Zmajčkov kamp, katerega partner je tudi Telemach.

Oba tabora sta minila v znamenju učenja novih športnih spretnosti, sklepanja novih prijateljstev in novo usvojenega znanja. Najbolj množično udeležbo na delavnici varne rabe interneta do sedaj je obeležilo 190 otrok na Zmajčkovem kampu v Ljubljani, ki je hkrati prisostvovalo delavnici. Otroci so takoj prepoznali pomembnost tematike in tudi zavzeto sodelovali. »Čas po treningu smo izkoristili za izobraževalne vsebine, ki jih je Telemach pripravil o varni rabi spleta. Predavanje bomo prihodnje leto zagotovo organizirali tako, da ga bodo slišali tudi starši. Sam sem se namreč na trenutke kar zgrozil, koliko povedanih stvari mi je bilo do sedaj tujih,« je vsebino delavnice pohvalil povedal Borut Fijavž, vodja Zmajčkovega kampa.

»Na hokejskem kampu Rudi Hiti je bila delavnica namenjena otrokom starim od 8 do 14 let, a ugotavljamo, da bomo vsebino delavnice razširili na vse starostne skupine in tudi starše. Pomembnost tematike je v prihodnjem letu nujno potrebno razširiti, saj so teme izjemno občutljive in jih nimamo možnosti slišati na vsakem koraku,« je dodala Alenka Hiti, vodja Kampa Rudija Hitija.

Telemach je z dolgoročnim projektom Varen na spletu, varen v svetu začel konec minulega šolskega leta, v osnovnošolske klopi pa se vrača z začetkom prihodnjega. Najhitreje rastoči mobilni operater sicer svojo zavezo družbeno odgovornega delovanja v letošnjem letu razširja na več področij in začenja nove projekte, usmerjene v dobrobit okolja. Projekt Varni na spletu, varni v svetu, ki se osredotoča na izobraževanje mladih in promovira varno uporabo interneta, je eden od projektov, ki jih začenjajo v Telemachu, ob tem pa si bodo še naprej prizadevali za razvoj in uspeh slovenskega športa prek sponzorstev številnih vrhunskih športnikov in športnih zvez – košarkarske, nordijske, teniške ter zveze učiteljev in trenerjev smučanja.

Priporočamo