Policija glede ropa v Goriških Brdih morebitne očividce prosi za informacije

Policija glede ropa v Goriških Brdih morebitne očividce prosi za informacije (foto: STA) STA
Vir: STA
10. 6. 2019

Neznana storilca sta v nedeljo zvečer oropala moškega na parkirišču v neposredni bližini večje trgovine v naselju Dobrovo v Goriških Brdih. Po prvih zbranih podatkih gre za mlajša storilca. Policija rop intenzivno preiskuje in prosi vse morebitne očividce oz. vse, ki bi kaj vedeli o ropu, da ji to sporočijo.

Od nič hudega slutečega moškega, doma z območja Policijske uprave Ljubljana, sta nepridiprava v nedeljo zvečer na Grajski cesti v naselju Dobrovo zahtevala gotovino oz. denarnico, ki jo je oškodovanec nosil opasano okoli pasu. Svojo zahtevo sta podkrepila z grožnjo in uporabo telesne sile, ker pa se je moški fizično branil, mu je eden od storilcev z nožem zagrozil z napadom.

Oškodovanec, ki v dogodku ni bil poškodovan, je roparjema denarnico izročil, storilca pa sta nato peš pobegnila na cesto pod parkiriščem in se odpeljala z osebnim avtomobilom bele barve v smeri naselja Neblo.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica, kjer so bili o dogodku obveščeni nekaj po 19.30, policisti in kriminalisti okoliščine kaznivega dejanja intenzivno preiskujejo.

Po prvih zbranih podatkih gre za mlajša storilca, pri čemer je eden od njiju visok približno 180 centimetrov in je bil oblečen v svetlejša zgornja oblačila. Drugi pa je malce manjše postave in svetlih las. Oba storilca sta močnejše postave.

Policija prosi vse morebitne očividce oz. vse, ki bi glede ropa imeli kakršnekoli koristne informacije, da jih sporočijo policiji na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 ali pa to javijo na katero od policijskih postaj.

Policisti so o dogodku obvestili tudi preiskovalno sodnico in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici. Ker preiskava še poteka, policija drugih podrobnosti ne razkriva, so še navedli na PU Nova Gorica.

Priporočamo