Pomežik soncu® zbral 245.245,00€ za letovanja otrok!

Pomežik soncu® zbral 245.245,00€ za letovanja otrok! (foto: profimedia) profimedia
20. 6. 2019

V akciji Pomežik soncu® zbrana rekordna sredstva - 245.245,00€ za letovanja otrok iz socialno šibkih okolij in za letovanje otrok s posebnimi potrebami.

Društva in zveze v času počitnic pripravljajo pester program za otroke.

Letošnje leto je na Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) posebno leto. Poleg tega, da obeležujejo že 20 let delovanja programa Pomežik soncu®, se veselijo tudi njegovega izjemnega uspeha – v okviru programa smo namreč zbrali rekordna sredstva – 245.245,00€ za letovanja otrok iz socialno šibkih okolij in za letovanje otrok s posebnimi potrebami.

Sredstva so na internem razpisu razdelili in namenili 795 otrokom, ki bodo šli na letovanje popolnoma brezplačno!

V okviru programa Pomežik soncu® se je do junija 2019 na ZPMS zbralo 198.870,00€ (za 700 otrok popolnoma brezplačne počitnice).

"Zelo smo veseli in ponosni na vse, ki so prispevali k tako velikemu znesku. Veseli smo tudi, da so z nami mnogi donatorji in sponzorji. Lek (član skupine Sandoz) je pri programu Pomežik soncu® z nami že 20 let! Na letovanja pa bodo odšli tudi otroci s posebnimi potrebami in njihovi spremljevalci. S pomočjo razpisa FIHO, sponzorjev in donatorjev (Lidl Slovenija), smo zbrali 46.375,00€, kar je za 95 otrok in 44 spremljevalcev (popolnoma brezplačna letovanja)," še sporočajo iz Zveze.

V okviru programa Pomežik soncu® bo tako skupno popolnoma brezplačno letovalo vsaj 795 otrok. Vsa sredstva smo razdelili našim organizatorjem letovanj - 245.245,00€. Če k temu prištejemo še vsa tista sredstva, ki jih društva in zveze nabirajo v lastni režiji, torej lokalno, lahko pričakujemo, da bo letošnje poletje preseglo številko 10.000 otrok.

In ker so počitnice pred vrati ter imajo otroci čas za druženje z vrstniki, športne dejavnosti ter zabavo, vas vabimo, da spremljate aktivnosti naših zvez in društev, ki v času poletnih počitnic organizirajo zelo veliko različnih aktivnosti. Na njihovi spletni strani lahko najdete podrobnejše informacije. Društva skušajo čim več aktivnosti organizirati brezplačno – odvisno od višine sredstev, ki jih zato namenijo lokalne skupnosti, donatorskih in sponzorskih sredstev.

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri