Pop-Upstart predstavlja Pirate Piška in Špelo Senico

Pop-Upstart predstavlja Pirate Piška in Špelo Senico (foto: Pop-Upstart Press) Pop-Upstart Press
16. 5. 2019 | Promocijsko sporočilo

V ciklu Pop-Upstart dogodkov CzK vsak mesec gosti slovenske oblikovalce z različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja ter jim omogoča, da svoje izdelke predstavijo novemu, širšemu občinstvu.

Tokrat se bosta predstavili Tjaša Križnar, oblikovalka blagovne znamke unikatnih izdelkov Pirate Piška ter mlada ilustratorka iz Maribora, ki trenutno študira v Linzu, Špela Senica.

Za dva dni bosta zavzeli Projektno pisarno CzK in jo preuredili v svoj razstavni prostor, kjer bo mogoče njuna dela, ki so sicer na voljo na spletu, videti v živo in jih domov odnesti po posebnih pop-up cenah. Na predstavitvenem pogovoru z obema ustvarjalkama, ki bo v

Projektni pisarni Centra za kreativnost v četrtek, 23. maja 2019, z začetkom ob 18. uri, bosta ustvarjalki predstavili svoje ustvarjalne procese, sledilo pa bo odprtje pop-up trgovine.

Izdelki Špele Senica in blagovne znamke Pirate Piška bodo vse do 22. ure na voljo po posebnih cenah, enako tudi v petek, 24. maja, od 10. do 18. ure.

Razstavljalki v Pop-Upstart

Pirate Piška je neodvisna kolekcija unikatnih izdelkov pod katero oblikovalka Tjaša Križnar z avtorskimi ilustracijami tiska bele majice, prevelike puloverje, včasih tudi nogavice ter šiva urbane nahrbtnike. Blagovna znamka je zasnovana po načelih kakovostne in funkcionalne izdelave ter z minimalističnim in unisex pristopom, predvsem pa združuje ljubezen do ročno narejenih in trajnostnih izdelkov. Pri oblikovanju nahrbtnikov uporablja materiale lokalnega in EU izvora ter sitotiska samo na majice z Fair Wear Certifikatom. Glavni namen je delati s spoštovanjem do narave ter z zavedanjem od kje prihajajo surovine za njeno ustvarjanje.

Špela Senica, rojena v Mariboru, obiskuje umetnostno univerzo v Linzu ter se ukvarja z grafičnim oblikovanjem, ilustracijo in slikanjem. Pri tem uporablja različne tehnike in kombinira različne materiale, od svinčnika, olja, gvaša, akvarela, tuša in druge. Navdihujejo jo ženski liki, portreti, narava, živali ter vsakodnevni vtisi. Večina njenih del nastaja na papir in platno, občasno dela nastajajo tudi na grafični tablici. Sodelovala je že na razstavah, na dogodkih ter projektih, ki so povezani z oblikovanjem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri