Predsednica države Nataša Pirc Musar ob poplavah sporoča tole, poglejte si video, ki ga je objavila

4. 8. 2023
Deli
Predsednica države Nataša Pirc Musar ob poplavah sporoča tole, poglejte si video, ki ga je objavila (foto: Profimedia)
Profimedia

Trenutno v naši državi številni ljudje zaradi poplav preživljajo res hude čase in to zelo dobro ve tudi naša predsednica. Na Instagramu je tako objavila sporočilo in nagovorila državljane.

Med drugim je Nataša Pirc Musar zapisala: "Spoštovane državljanke in državljani, prebivalke in prebivalci Slovenije! V teh težkih trenutkih, ko nas je prizadela naravna katastrofa v obliki poplav, želim izraziti svoje globoko sočutje in podporo vsem vam, ki ste utrpeli škodo. Žal je prišlo tudi do izgub človeških življenj, zato vsem svojcem izrekam globoko sožalje."

Dodala je, da se naša država sooča s preizkušnjo, ki zahteva enotnost, medsebojno pomoč in hitro ukrepanje. "Strokovne ekipe so že od ranega jutra na terenu in se borijo proti poplavam ter nudijo pomoč vsem, ki so se znašli v stiski. Gasilcem, vojakom, policistom, reševalcem, pripadnikom Civilne zaščite, prostovoljcem in vsem, ki se nesebično trudite, da bi zaščitili življenja in premoženje, izrekam iskreno hvaležnost in globoko spoštovanje," je zapisala.

Preberite še: Tina Gaber takole pomaga ob poplavah in upa na najboljše

Navaja še, da so v stalnem stiku s pristojnimi službami in vlado ter da spremljajo razmere. "Zagotovim lahko, da se sprejemajo vsi potrebni ukrepi za zaščito ljudi, ki so v tem trenutku možni in izvedljivi. Naša prednostna naloga je zagotoviti varnost in pomoč vsem tistim, ki jo potrebujejo," sporoča predsednica.

"Pomembno je, da ostanemo povezani in se medsebojno podpiramo in pomagamo v teh zahtevnih trenutkih. Poskrbimo za starejše in druge ranljive posameznike, ki potrebujejo našo pomoč in podporo.

Vsem tistim, ki ste prizadeti, sporočam: 'Niste sami!' Z vami smo in storili bomo vse, kar je v naši moči, da vam pomagamo. Ob tem vas prosim, da sledite navodilom pristojnih služb, zaupate reševalnim ekipam in ostanete na varnem do njihovega prihoda. Verjamem, da se bomo, kot smo že mnogokrat v preteklosti tudi tokrat združili kot narod in situacijo premagali skupaj.

Hvala še enkrat vsem za vašo enotnost in solidarnost v teh težkih trenutkih. Skupaj bomo premagali izzive, ki so pred nami, in zagotovili pogoje za sanacijo in obnovo prizadetih območjih.

Želim vam kar se da miren in varen dan ter večer. Razvoj dogodkov bom budno spremljala in se odpravila tudi na teren.

Srečno, Slovenija!"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nataša Pirc Musar, PhD (@natasa.pirc.musar)

BONUS VIDEO: Borut Pahor je v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha gostil uspešnega slovenskega smučarja skakalca Žigo Jelarja, ki pa je precej več kot zgolj nadarjen športnik. Pred kratkim je skočil tudi na nekoliko drugačen oder. Lotil se je glasbene kariere in že izdal svoj prvi album.

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu