Poročil se je Cecin sin oziroma to je bila srbska poroka desetletja

Poročil se je Cecin sin oziroma to je bila srbska poroka desetletja (foto: Foto: Instagram) Foto: Instagram
Vir: Story
21. 12. 2019

Srbska glasbena diva Svetlana Ražnatović – Ceca je konec novembra z velikim ponosom v očeh spremljala sina Veljka, ki je stopil pred oltar s prelestno manekenko Bogdano. Poroka, ki so jo nekateri srbski mediji kronali kar za poroko desetletja, je bila polna simbolike in tradicije.

Mladoporočenca sta se namreč odločila v veliki meri spoštovati narodne običaje. Slavje se je začelo že zgodaj zjutraj pred Cecino hišo, karavana pa se je nato pomaknila v Titel, pred nevestino domovanje, kjer niso manjkali niti trubači. Množica povabljencev je potovala kar z avtobusom, mladoporočenca pa sta si ob tej priložnosti privoščila udobje rolls roycea.

Bogdana je iz hiše prišla v razkošni beli obleki, ki jo je pred 25 leti na svoji poroki nosila Ceca. Lase je imela spete, pričesko pa je okrasila z dragimi kamni. Ženin je po srbskem običaju moral dokazati, da je neveste vreden. Streljal je v jabolko na pročelju hiše in ga zadel v prvem poskusu, medtem ko je njegov oče Arkan pred leti za to potreboval veliko več časa. Veljko je sicer svoje dobre strelske sposobnosti pripisal očetu. Vesela povorka se je skupaj z nevesto vrnila nazaj v Beograd, kjer sta si mladoporočenca v Cerkvi Svetega Save obljubila večno zvestobo. Ženin je bil vidno ganjen, njegove oči so se napolnile s solzami, ko je bil zakon enkrat sklenjen.

Tretji del poročnega slavja je potekal v razkošnem beograjskem hotelu Hajat, kjer se je zbrala vsa srbska smetana. Med več kot 500 slavljenci so bili tudi Aca Lukac, Ana Nikolić, Željko Joksimović, Saša Matić in številni drugi. Ob slavnostnem prihodu v hotel, kjer so se že zbrali vsi povabljenci, sta si mladoporočenca obljubila večno zvestobo še pred matičarjem, na poti pa so ju spremljali zvoki domoljubne melodije Marš na Drinu. Nevesta in ženin sta za civilno slavje izbrala nova razkošna oblačila, nevesta je nosila bogato obleko z okrasjem in kristali. Sledil je prvi ples zaljubljenega para, ki si je ob tej priložnosti izbral pesem Mirrors Justina Timberlaka. Nevestin šopek je ta večer ujela Anastasijina prijateljica Tara Milutinović. Ceca sicer ni pretirano kazala svojih čustev, namesto solz je dejala, da so jo emocije enostavno drugače nosile. Tudi srbska diva je ta dan večkrat zamenjala oblačila, zjutraj se je odločila za elegantne bele hlače in srajco z leopardjim vzorcem, zvečer je izbrala dolgo zlato obleko.

»Imeli smo mešane običaje. Boter, ki ga je oblekel, obul in obril, je s Cipra, zato smo malo pomešali vse, čeprav smo vsi pravoslavci. Anastasija je jokala, vsi smo se raznežili, bila sem srečna in vesela. Nosila so me čustva. Lepo je, ko se ljudje veselijo,« je dejala Ceca. Njena hči Anastazija pa se je pohvalila, da je prav ona zaslužna, da sta ta dva zaljubljenca našla drug drugega. »Zagledala sem Bogdano, prišla do nje in pohvalila njen videz ter ji dejala, da se mi zdi odlično dekle za mojega brata. Rekla mi je, da ga ne pozna, zato sem ju predstavila. Bogdana Veljku ni posvečala kaj dosti pozornosti, on pa je bil vajen, da se mu dekleta mečejo pod nogami. Prvič sta se poljubila v Hajatu in od takrat sta nerazdružljiva,« je dejala Anastasija.

Nova Story že v prodaji

Story