Pošastko na obisku v Ljubljani

12. 12. 2016
Deli
Knjiga Mali pošastko je ena prvih pri nas, v kateri se prepletata znanje metode coachinga in otroški pogled na stvari. (foto: Natalija Jelušič)
Natalija Jelušič

Rumeni junak z rdečo čepico prihaja v Ljubljano.

Mali pošastko, ki bralce skozi napisane vrstice uči o življenju, bo vse ljubitelje knjig obiskal v Konzorciju (Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana), in sicer v četrtek, 15. decembra, ob 17. uri.

Pozitiven knjižni lik, ki se med radovednim pohajanjem po mestu zabava in odkriva svet, otrokom obljublja ustvarjalno druženje. Ob skupnem prebiranju zgodb in odkrivanju njegovih dogodivščin, ki niso vedno prijetne, pa se bodo mladi bralci tudi marsikaj naučili.

Knjigo sta skupaj ustvarili Lucija Smolnik, edina certificirana trenerka programa Boba Proctorja pri nas, in njena 10-letna hči Katarina. Vanjo sta spretno ujeli tudi znanje metode coachinga in otroški pogled na stvari. Deset različnih zgodb tako otrokom pomaga pri osebni rasti, razvijanju njihovega potenciala in jih spodbudi k razmišljanju. Skozi zgodbe, ki bodo otroke med drugim podučile o uresničevanju ciljev, izzivih, hvaležnosti, odgovornosti in strahu, pa se globljega zavedanja človeka in sveta lahko naučijo tudi odrasli.

Knjiga je v celoti avtorsko delo, saj sta Smolnikova in njena hči povsem sami ustvarili tudi ilustracije, ki popestrijo pošastkove zabavne prigode.

Lucija Smolnik je osebna in poslovna coacherka z lastno blagovno znamko Lucija COACHING. Je edina certificirana trenerka programa Boba Proctorja Thinking Into Results v Sloveniji in nasploh v tem delu Evrope. Obenem je del svetovne ekipe Proctor Gallagher Institute, kot njihova svetovalka pa dela po vsem svetu. Program se od drugih coachingov razlikuje v tem, da združuje vse tri ravni posameznika – um, čustva in duhovno plat. Lucija sama je dokaz, da program resnično deluje in te popelje do začrtanih ciljev, saj se je prav z njim tudi sama močno razvila – osebnostno in poslovno. To, kar predava in uči druge, na vsakem koraku živi tudi sama. Že od nekdaj jo zanimajo posameznikov notranji svet in njegova rast ter razvoj. Dve svoji večji ideji je že razvila v uspešna projekta – projekt 55 women for 55 dreams (55 žensk za 55 sanj) in knjigo Mali pošastko, ki jo je napisala skupaj s svojo 10-letno hčerko Katarino. Njena posebnost je, da malim in velikim »da misliti« – na podlagi zgodb se najmlajši sprašujejo, ali se je določena stvar že zgodila tudi njim. Knjiga je ena prvih pri nas, v kateri se prepletata znanje metode coachinga in otroški pogled na stvari. Več informacij o projektu na: 55dreams.com in FB-strani – geslo »55 women for 55 dreams«.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan