Prave prvomajske počitnice za otroke iz socialno ogroženih družin

Prave prvomajske počitnice za otroke iz socialno ogroženih družin (foto: profimedia) profimedia
30. 4. 2015

Dvestotrideset otrok iz socialno ogroženih družin od sobote, 25. aprila preživlja prvomajske počitnice v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije Debeli rtič.

Njihovi dnevi so polni raznovrstnih doživetij, saj so strokovne službe Mladinskega zdravilišča in letovišča Rdečega križa Slovenije Debeli rtič za vsak dan pripravile pester animacijski program, številne delavnice in različne športne igre.

Na slavnostni in tudi na piknik večerji, tekom korenčkovega in brokoli dneva utrjujejo kulturo bivanja. Čeprav so na počitnicah, del dneva preživijo v šoli, takšni bolj zabavni, ki v urniku poleg naravoslovja in angleščine, pozna tudi ples in kuhanje. Čas najdejo tudi za izdelavo spominkov za starše. Družbo jim dela kužek iz projekta Tačke pomagačke, veliko časa preživijo na prostem med različnimi športnimi igrami (nogomet, odbojka, plavanje). Plavalni učitelji so po testiranju njihovega gibanja v vodi pripravili plavalni tečaj za neplavalce in poskrbeli, da med njimi nikogar več ni strah vode. Večere bogatijo gledališke in kino predstave, družabne igre, zaplesali pa bodo tudi v maskah.

Počitnice so nekaj posebnega tudi zato, ker so za otroke brezplačne. 56 otrok letuje s pomočjo sredstev, zbranih v humanitarni akciji Peljimo jih na morje 2014, 174 otrok pa z namenskimi sredstvi FIHO 2015. Letujejo otroci iz Celja, Domžal, Gornje Radgone, Laškega, Lendave, Ljutomera, Logatca, Mozirja, Murske Sobote, Slovenskih Konjic, Šentjurja, Šmarja pri Jelšah, Velenja, Vrhnike in Žalca.

Rdeči križ Slovenije, Mirjana Jarc

Priporočamo