Predavanje zgodovinarke dr. Ellen Carol Du Bois na Filozofski fakulteti

23. 4. 2019
Deli
Predavanje zgodovinarke dr. Ellen Carol Du Bois na Filozofski fakulteti (foto: Press)
Press

V Sloveniji se mudi ameriška zgodovinarka in prrdavateljica zgodovine spolov dr. Ellen Carol DuBois.

V okviru ERC 'Advanced Grant projekta EIRENE: Post-War Transitions in gendered perspective: the case of the North-Eastern Adriatic region' bo imela dr. Ellen Carol DuBois v četrtek, 25. aprila 2019, ob 11. uri, v prostorih Modre sobe (5. nadstropje, soba 526, Filozofska fakulteta, Aškerčeva 2, 1000 Ljubljana) predavanje z naslovom: Zgodovina gibanja za žensko volilno pravico v ZDA v mednarodnem kontekstu.

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Ellen Carol DuBois je ameriška zgodovinarka in predavateljica zgodovine spolov ter avtorica temeljnih besedil o zgodovini žensk, kot denimo Through Women's Eyes (z Lynn Dumenil, 2005). Trenutno se ukvarja z zgodovino volilne pravice žensk, njena študija z naslovom Suffrage. Women’s’ Long Road to the Ballot Box pa bo objavljena ob stoletnici devetnajstega amandmaja ameriške ustave (2020) pri založbi Simon in Schuster, Inc. Delo proučuje transnacionalno zgodovino ZDA in se ukvarja s tematiko mednarodnega feminizma med svetovnima vojnama.

Na gostujočem predavanju bo osvetlila zgodovino gibanja za žensko volilno pravico v ZDA in  širša mednarodna prizadevanja za ženske politične pravice od sredine 19. stoletja do leta 1920.

Vstop je prost!

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk