Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je predal častno pokroviteljstvo nad projektom Wings for Life World Run Slovenija

18. 3. 2016
Deli
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je predal častno pokroviteljstvo nad projektom Wings for Life World Run Slovenija

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je predal častno pokroviteljstvo nad projektom Wings for Life World Run Slovenija, in s tem že drugo leto zapored javno podprl ta dobrodelni globalni tek.

Na svetu živi na milijone ljudi s poškodbo hrbtenjače. Zdrs, padec ali prometna nesreča – in njihovo življenje se je v trenutku povsem spremenilo. Ljudem, kot ste vi. Neprofitna fundacija Wings for Life skuša najti zdravilo za poškodbo hrbtenjače. Vrhunske raziskovalne projekte financira z donacijami, ki jih pridobiva tudi prek projektov, kot je globalni tek Wings for Life World Run.

Edinstveni format teka naredi dogodek še toliko bolj privlačen.

V nedeljo, 8. maja 2016, bo namreč na 34 lokacijah po vsem svetu ob natanko isti uri startalo na tisoče tekačev in teklo za tiste, ki tega ne morejo. Vsi tisti, ki se ene od uradnih lokacij ne bodo mogli udeležiti, pa bodo iskanje zdravila lahko podprli z mobilno aplikacijo Selfie Run, ki jim omogoča, da tečejo hkrati kot preostali svet, vendar po svoji trasi. Tako za enimi kot za drugimi se bo natanko pol ure po startu zapodilo (virtualno) zasledovalno vozilo, ki jih bo s prehitevanjem izločalo iz tekmovanja, dokler ne bosta po vsem svetu tekla samo še eden moški in ena ženska, ki bosta postala svetovna prvaka. Kot omenjeno, bodo vse startnine in donacije namenjene neprofitni fundaciji Wings for Life. V prvih dveh letih je bilo zbranih več kot 7 milijonov eurov. Tek bo letos potekal že tretje leto zapored.

Lokalni ambasadorji teka državni rekorder v maratonu in polmaratonu Roman Kejžar, večkratni zmagovalec dvojnega Ironmana Matej Markovič, dvakratni paraolimpijec v alpskem smučanju Gal Jaklič, državna prvakinja v metu kopja in paraolimpijka Tanja Cerkvenik, študent Inštituta in akademije za multimedije, ki je pred leti utrpel poškodbo hrbtenice, Nino Batagelj in zlata paraolimpijka v namiznem tenisu Mateja Pintar so se odzvali povabilu Predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in se v torek, 15. marca 2016, v Predsedniški palači udeležili slovestne predaje listine o častnem pokroviteljstvu nad tekom Wings for Life World Run Slovenija.

Hvaležni športniki so predsedniku, ki se je teka aktivno udeležil že lani, izročili zahvalno pismo in majico s podpisom direktorja teka Wings for Life World Run, se mu iskreno zahvalili in ga povabili, da se jim tudi tokrat pridruži v vlogi tekača. Dogodek so popestrili otroci iz vrtca Mežica, ki so bili na obisku v Predsedniški palači. Predsedniku republike in ambasadorjem teka so zapeli rudarsko pesem Luč izginja pod zemljo.

Vnovična podpora predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja predstavlja veliko spodbudo za organizacijsko ekipo in nedvomno bo motivirala še več ljudi, da skupaj tečemo za tiste, ki tega ne morejo, in pomagamo najti zdravilo za poškodbe hrbtenjače.

Upamo, da se 8. maja na startu na Kongresnem trgu v Ljubljani zberemo v čim večjem številu!

Prijave in več informacij na www.wingsforlifeworldrun.com

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu