Prekmursko - romska zasedba Del tuha z novostjo Najina pesem!

Prekmursko - romska zasedba Del tuha z novostjo Najina pesem! (foto: Del tuha Press) Del tuha Press
13. 12. 2017

Iz založbe Akord records so nam sporočili novico o novih zvezdah romske glasbe DEL TUHA in njihovi avtorski novosti Najina pesem.

Glasbeno zasedbo Del tuha sestavljajo: Štefan Horvat, vokal in kitara, Damjan Leandres, klaviature, Zoran Horvat, bobni in Elvis Resnik, bas kitara. Skupina se navezuje na tradicijo znanih prekmursko-romskih zasedb in izvaja predvsem akustično glasbo. Na svojih nastopih uspešno združuje romski melos in značilna panonska glasbena razpoloženja, vse to pa skuša ujeti tudi v avtorske skladbe.

Skladba »Najina pesem« je prva, ki je nastala v sodelovanju s kantavtorjem Markom Groblerjem. Slednji je namreč ljubitelj ciganske glasbe in poznavalec panonskih glasbenih razpoloženj, saj je soustvarjal tudi že v prekmurskem literarno- glasbenem projektu Občutek za veter.

Romska glasbena skupina Del tuha ( izgovorjava: déjl-túha ) predstavlja avtorsko skladbo z naslovom »Najina pesem.« Avtor glasbe je Marko Grobler, avtor besedila pa Feri Lainšček. Skladba je bila posneta v studiu Na meji, snemal Mario Pevec.