Premiera: družinska pustolovščina Dolittle

Premiera: družinska pustolovščina Dolittle (foto: PROMO) PROMO
20. 1. 2020 | Promocijsko sporočilo

V ljubljanskem Koloseju je bila premiera filma o slavnem zdravniku Dolittlu in njegovih živalih, ki so se odpravili na nepozabno popotovanje, da bi našli zdravilo za bolno kraljico. Prvi obiskovalci so si pustolovščine zdravnika, ki se lahko pogovarja z živalmi, ogledali v sinhronizirani različici, in bili navdušeni. Po projekciji so igralci, ki so svoje glasove posodili v sinhronizirani različici, zarezali v slastno torto, ki je prav tako navdušila obiskovalce.

Družinska pustolovščina je posneta po liku doktorja Dolittla, ki ga je ustvaril angleški pisatelj Hugh Lofting, glavna vloga ekscentričnega zdravnika pa je pripadla igralcu Robertu Downeyju Jr. Film je režiral dobitnik oskarja Stephen Gaghan (Siriana, Preprodajalci). V filmu zaigrajo ali so živalim posodili svoj glas Antonio Banderas, Emma Thompson, Ralph Fiennes, Rami Malek, Octavia Spencer, Kumail Nanjiani, Marion Cotillard, Selena Gomez, John Cena in drugi, med slovenskimi igralci, ki so posodili svoje glasove, pa so Uroš Maček, Maja Končar, Sebastijan Cavazza, Sašo Stare, Matevž Mueller, Niko Zagode, Janja Majzelj, Iztok Valič in drugi.

O ZGODBI:

Potem ko je pred sedmimi leti izgubil ženo, se ekscentrični doktor John Dolittle (Robert Downey Jr.), slavni zdravnik in veterinar kraljice Viktorije Britanske, umakne pred svetom za visoke zidove graščine Dolittle, družbo pa mu delajo le eksotične živali. Ko pa mlada kraljica (Jessie Buckley) hudo zboli, se mora Dolittle, čeprav nerad, odpraviti na epsko pustolovščino na mitičen otok, da bi našel zdravilo, pri tem pa si povrne duhovitost in pogum, ko naleti na stare nasprotnike in odkrije čudežna bitja. Zdravniku se na popotovanju pridružijo mladi, samoimenovani vajenec (Harry Collett) in hudomušna izbrana družba živalskih prijateljev - med njimi nestrpna gorila (dobitnik oskarja Rami Malek), navdušena, a neumna račka (dobitnica oskarja Octavia Spencer), prepirljiv in ciničen noj (Kumail Nanjiani), vznemirljiv polarni medved (John Cena) ter trmasta papiga (dobitnica oskarja Emma Thompson), ki je zdravnikov zaupnik in svetovalec.

V filmu med drugim zaigrajo Antonio Banderas, Michael Sheen in dobitnik oskarja Jim Broadbent, pojavijo pa se tudi glasovi igralcev – oskarjevke Marion Cotillard, Frances de la Tour, Carmen Ejogo, Ralpha Fiennesa, Selene Gomez, Toma Hollanda in Craiga Robinsona. Film je režiral dobitnik oskarja Stephen Gaghan (Siriana, Preprodajalci), producenti so Joe Roth, Jeff Kirschenbaum in Susan Downey, izvršni producenti pa Robert Downey Jr., Sarah Bradshaw in Zachary Roth.