Premiera nove glasbene komedije Nune v akciji!

Premiera nove glasbene komedije Nune v akciji! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
10. 4. 2019

V sredo, 27. marca, je v SiTi Teatru BTC potekala premiera nove glasbene komedije producenta Jurija Franka z naslovom Nune v akciji!

Nune v akciji! je domiselna zgodba o petih redovnicah, ki se v nizu nenavadnih situacij pokažejo vpovsem drugačni luči, kot smo jih vajeni. Predstava je zabavna in spodbudna ter se zaključi z lepim sporočilom: Vsak od nas je lahko svetnik!

V predstavi nastopajo uveljavljena slovenska imena, s katerimi je Jurij Franko zelo uspešno sodeloval že pri Mamma Mii!, najbolj obiskanem muzikalu v Sloveniji: Gojmir Lešnjak – Gojc, Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Marjan Bunič in Lea Bartha Pesek. Kot glasbeni vodja nastopa Miran Juvan. Premierna uprizoritev je navdušila razpoložene gledalce, ki so nastopajoče ob koncu nagradili z dolgim stoječim aplavzom. Med gosti so bili tudi mnogi znani Slovenci.

Nune v akciji! so presenetile tudi s pogostitvijo in servirale nenavadne jedi, ki so omenjene v predstavi: pite Marije Magdalene, sočne češplje v potici, pujska s kruhom in med drugim znamenito gobovo juho.

Nune bodo v akciji po vsej Sloveniji, nekaj terminov predstav je že znanih: 13. 4. Bovec, 14. 4. SiTi Teater BTC, 17. 4. Radovljica, 22. 4. SiTi Teater BTC (posebna velikonočna uprizoritev), 26. 4. Zagorje ob Savi, 17. 5. Bled, 23. 8. Poletno gledališče Studenec.

Glasbeno komedijo Nune v akciji je pripravila kreativna ekipa:

Avtor: Dan Goggin

Producent: Jurij Franko

Režiser: Jaša Jamnik

Prevod besedila in pesmi: Drago Mislej – Mef in Marjan Bunič

Koreograf: Matevž Česen

Scenograf: Jože Logar

Kostumograf: Andrej Vrhovnik

Produkcija: Prospot d.o.o.