Premiera Janovega videospota za novo pesem 'Stara dobra'

Premiera Janovega videospota za novo pesem 'Stara dobra' (foto: MItja Božič) MItja Božič
5. 10. 2015

V začetku septembra je slovenski glasbenik in avtor številnih uspešnic z najavo videospota za novo pesem 'Stara dobra', napovedal tudi izid trinajstega studijskega albuma »Dvigni krila«!

»Pesem 'Stara dobra' govori o človeških odnosih, ki nas velikokrat pripeljejo do tega, da sami sebi postanemo tujci. Življenje nas zapelje v zanko iz katere se je mnogokrat težko izviti in pesem 'Stara dobra' govori o trenutku, ko spet najdemo samega sebe.«, je o svoji novi glasbeni zgodbi povedal Jan Plestenjak.

V videospotu, ki je nastal pod režisersko taktirko Perice Rai in Vladana Jankoviča, nastopa plesna prvakinja Nadiya Bychkova z skupino »Birds of Paradise« in prav ona je odigrala glavno vlogo ob Dennisu Malačiču s katerim se v videu zaplete v romantično zgodbo s srečnim koncem.

Ob številnih plesalcih, ki so pričarali vzdušje odlične zabave, prav posebno mesto v videu pripada 10 let stari želvi, ki v dolžino meri 60 centimetrov. Želva je prispodoba trenutka, ko se stvari v življenju že počasi postavijo na svoje mesto.

Video za pesem 'Stara dobra' je bil posnet v enem snemalnem dnevu na različnih lokacijah v Ljubljani, glavnina zgodbe pa se odvija v nočnem klubu, kjer se najboljše zabave v družbi prijateljev in ob 'starih dobrih' uspešnicah razvijejo pozno v noč.

V delu refrena pesmi je svoj glas posodil vrhunski kitarist Zdenko Cotić – Coto in tako poskrbel, da je pesem plesnih ritmov nadgradil v 'žurerski komad'.

S 'Stara dobra', ki je prispodoba tudi za katarzičen trenutek v življenju, kot je Jan opisal pesem, hkrati sporoča, da je čas za nove pesmi in druženja na koncertnih odrih. Pesmi iz prihajajočega albuma »Dvigni krila«, ki bo izšel 6. novembra, boste kmalu prepevali z Janom tudi v živo že 10. decembra na koncertu v Hali Tivoli!

Poleg novih pesmi, vas bo glasbenik s spremljevalno skupino nostalgično popeljal tudi skozi uspešnice, ki so nastale v obdobju njegovega 23-letnega glasbenega ustvarjanja, kot so 'Ona sanja o Ljubljani', ki ima na spletnem portalu Youtube že več kot milijon ogledov, velika uspešnica 'Večja od neba', ki je bila predstavljena na istoimenskem albumu, ki se je po prodaji zavihtel na prvo mesto najbolj prodajanih albumov in tam ostal 13 zaporednih tednov, ter 'Soba 102′, 'Sam da ti maš mene rada' in številne druge, ki jih boste skupaj z Janom prepevali na ta četrtkov večer.

Značke: Jan Plestenjak

Priporočamo