Premiera težko pričakovanega celovečerca Prebujanja v Drami!

Premiera težko pričakovanega celovečerca Prebujanja v Drami! (foto: Press) Press
20. 10. 2017

Čeprav gre za na videz nenavadno lokacijo za premiero filma, je prvih tristo gledalcev, ki so včeraj zasedli sedeže v dvorani, še pred koncem projekcije ugotovilo, zakaj se je ravno ta gledališka dvorana spremenila v kino za en večer. Eden od ključnih prizorov drame se namreč zgodi prav v Drami.

Svečani dogodek, namenjen ljubiteljem filma in slovenske ustvarjalnosti, je gostil tudi celotno filmsko ekipo, ki je z zadovoljstvom in s širokimi nasmehi na obrazih film pospremila med ljudi. Poklon pred polno dvorano in navdušenimi prvimi gledalci je tokrat pripadel glavnim igralcem filma, ki so pod režijsko taktirko Petra Bratuše na platnu upodobili prepričljivo in na trenutke pretresljivo zgodbo treh parov na pragu štiridesetih let, ki jih počasi zalezuje kriza srednjih let.

Glavne vloge so odlično odigrali Katarina Čas in Jurij Zrnec, Saša Pavlin Stošić in Sebastian Cavazza ter Jana Zupančič in Primož Pirnat, dve stranski pa Petja Labović in Branko Šturbej kot poseben gost. Scenarij sta prispevala Peter Bratuša in Špela Levičnik Oblak, film je nastal v koprodukciji RTV Slovenija in Felina Films.

Če so PREBUJANJA svojo pot začela v gledališču, jo nadaljujejo v kinematografih.

Film bo doživel še dve premieri, in sicer 25. 10 ob 20.00 v ljubljanskem Koloseju in 26. 10. ob 20.00 v mariborskem Mariboxu. Vstopnice so že v prodaji na spletnih straneh obeh kinematografov.

O ZGODBI

Vseh šest osrednjih likov na videz mučijo drugačne težave - eden od njih se znajde v aferi s četrt stoletja mlajšim dekletom, drugi se sooča z zatonom lastne kariere, tretji sreča ljubezen izpred dvajsetih let ... – v resnici pa se vsi ukvarjajo z istim pomembnim vprašanjem: kako naprej?

Robert (Sebastian Cavazza) se je pravkar ločil in preselil na svoje. K njemu se priseli njegova študentka Jana (Saša Pavlin Stosić), ki mu vedno bolj narekuje svoj hišni red. Kadar se poskusi upreti, ga preglasi s svojimi "Lolita" zvijačami.

Uspešnega fotografa Marcela (Jurij Zrnec) sredi noči prebudi telefonski pogovor žene Ule (Katarina Čas), iz katerega razbere, da bodo fotografije, katerih avtorica je, razstavljene na pomembni razstavi. Uprizori eno od svojih sarkastičnih predstav, ki se konča s prepirom.

Jonas (Primož Pirnat) in Karmen (Jana Zupančič) se po dvajsetih letih srečata na Marcelovi razstavi. Ogenj, ki je včasih gorel med njima, se spet razplamti in skupaj se znajdeta v hotelski sobi.

Vseh šest glavnih junakov pa poveže zadnji pretresljivi prizor filma ...

INFO

IGRALSKA ZASEDBA: Sebastian Cavazza, Katarina Čas, Saša Pavlin Stošić, Primož Pirnat, Jure Zrnec, Jana Zupančič in Petja Labovič ter posebni gost Branko Šturbej.

REŽIJA: Peter Bratuša

SCENARIJ: Peter Bratuša in Špela Levičnik Oblak

DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Danko Vučinović

PRODUCENT: Tilen Ravnikar

PRODUKCIJA: Felina Films, RTV Slovenija

ŽANR: drama