Prepišno uredništvo LUD Literatura spet odpira svoja vrata

Prepišno uredništvo LUD Literatura spet odpira svoja vrata (foto: profimedia) profimedia
16. 4. 2015

LUD Literatura bo med 20. in 24. aprilom v svojih uredniških prostorih na Erjavčevi 4 v Ljubljani že tretjič priredilo teden odprtih vrat, imenovan Prepišno uredništvo.

V sklopu projekta Prepišno uredništvo bo LUD Literatura gostilo bogat niz različnih dogodkov.

Knjige bodo naprodaj po v posebnih izdajah, paketih in po ugodnih sejemskih cenah. Povabili so pisatelje, besedilopisce, urednike, gledališčnike in kritike vseh generacij. Grafične oblikovalce in ilustratorje. Glasbenike in didžeje. Družili se bomo od 10h do 22h, v Noči knjige (23. 4.) celo še dlje.

Med drugim bodo predstavili oblikovalsko-knjižni projekt Zamotane knjige, štiri nove knjige, posebno številko revije in gostili predavanje kreativnega pisanja. Prisluhniti bo mogoče branjem, glasbi in pogovorom ali se udeležiti različnih ustvarjalnih delavnic. S prsti in glasom mladega prozaista bo premierno uprizorjen poseben spoj glasbe in poezije.

Na dogodkih bodo skupaj z ožjimi sodelavci LUD Literatura nastopali tudi povabljeni strokovnjaki s področja literature in založništva, avtorji knjig programa LUD Literatura in avtorji, ki bodo pri LUD Literatura svoje knjige izdali v prihodnje.

Posebej bi radi opozorili na dogodke z Elzo Budau, Zamotane knjige (projekt, v katerem se predstavijo povabljeni oblikovalci) dve debati o kritiki kritike, branje mladih avtorjev, pogovor o eseju z gosti Milanom Deklevo, Luko Novakom in Matejem Bogatajem; izvirni bralni performans v Noči knjige, delavnico s Šalamunovo poezijo, koncert Jasmina B. Freliha in na zaključno prireditev, na kateri bodo kot nagrado na žrebu podelili tudi nov e-bralnik s knjigami (v sodelovanju z Biblosom).

Uredništva so eno izmed najpomembnejših središč literature, kjer se srečujejo predvsem ideje, rokopisi in knjige.

Ker so pri LUD Literatura prepričani, da se morajo na uredništvih srečevati tudi ljudje, bodo njihova vrata en teden spet odprta za vse. V času, ko je knjig preveč, bralcev pa premalo, morajo uredništva zavzeti bolj aktivno, kritično vlogo.

Priporočamo