Prešerno po Sloveniji z Vidom Valičem: "Podari otroku knjigo!"

Prešerno po Sloveniji z Vidom Valičem: "Podari otroku knjigo!" (foto: Marko Delbello Ocepek) Marko Delbello Ocepek
6. 2. 2018

8. februarja bo priljubljeni TV-voditelj in komik z akcijo "Prešerno po Sloveniji" obiskal pediatrične klinike po vsej državi, jim podaril knjige in bral otrokom.

Navdušen nad odličnim sprejemom predstave Tvoj bodoči bivši mož, je Vid Valič že decembra razmišljal, kako bi se zahvalil okolju, ki ga podpira pri komičnem, gledališkem in TV-ustvarjanju. Prava zamisel se je sicer utrnila nekoliko kasneje, a ravno pravi čas, da bo lahko na svoj način prešerno zaznamoval letošnji dan kulture.

Tako bo Vid 8. februarja obiskal pediatrične klinike po Sloveniji, popestril dan mladim bolnikom, jim bral, naredil kakšen selfi, starejšim pa prišepnil, naj mladim podarjajo tudi knjige in jih vpeljejo v čudoviti svet zgodb in igrive domišljije. Vid bo bral pravljico Tri miške, ki jo je napisala njegova mama Amanda Mlakar, vsaki bolnišnici pa bo v sodelovanju z založbo Lepa beseda podaril paket desetih otroških in mladinskih knjig, s katerimi si bodo lahko bolniki krajšali čas med zdravljenjem.

»Želim spodbujati bralno kulturo pri mladih in apelirati na starejše, naj otrokom letos namesto tablic, plastičnih igrač ali česa drugega, podarijo knjige. Odrasel sem v časih pred internetom in pametnimi telefoni, ko smo se veliko igrali na prostem ter odkrivali nove svetove ob branju zgodb. Knjige so me oblikovale v razmišljujočega in ustvarjalnega človeka ter pripomogle k temu, da sem to, kar sem,« pravi Vid, ki se bo že čez nekaj dni prvič predstavil tudi kot voditelj Eme, izbora za pesem Evrovizije.

Priporočamo