Pri Jožetu Potrebuješu leta, kot kaže, tečejo v drugo smer

Pri Jožetu Potrebuješu leta, kot kaže, tečejo v drugo smer (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
20. 1. 2020

Vsestransko nadarjenega glasbenika in avtorja številnih uspešnic pozna vsa Slovenija. Še najbolj pa ga poznajo najbližji in preostali člani skupine Čuki, ki so mladostnemu Jožetu  ob rojstnem dnevu zaželeli vse najboljše.

"Dragi naš Jože. Hitro, prehitro mine eno leto.  A kaj je to zate, mala malica ... si eden redkih oseb, ki bi mu lahko rekli, da ti leta tečejo v drugo smer. Namreč si vsako leto bolj poln energije, dobre volje in pozitive. Zato ti na tvoj dan želimo, da bi glasba še naprej polnila skrite kotičke v tvoji duši, da tvoj nasmeh tudi v bodoče polni srca tvojih domačih in vseh okrog tebe, da tvoje znanje še mnoga leta bogati naš slovenski prostor. Radi te imamo, tvoji Čuki," so ob 52. rojstnem dnevu Jožeta Potrebuješa zapisali preostali člani zasedbe Čuki - Jernej, Matjaž in Miha.

Pred leti je Jože Potrebuješ za revijo Story dejal, da je bilo na dan njegovega rojstva, 20. januarja 1968, zunaj skoraj meter snega in da je imela mama Francka zanj pripravljeno ime Ivo.  “O dnevu, ko sem se rodil, vem le to, da je bilo zunaj skoraj meter snega in da je imela mama zame pripravljeno ime Ivo, ker pa je le nekaj tednov prej na služenju vojaškega roka umrl moj komaj 20-letni stric Jože, so mi dali ime po njem," je takrat za Story povedal Jože.

Sicer pa še vedno odmeva njegovo praznovanje 50. rojstnega dne. Okroglo obletnico pred dvema letoma je namreč proslavil z veliko zabavo, v družbi družine, prijateljev in številnih kolegov iz medijskega sveta.

Priporočamo