Pri Marvelu načrtujejo prvi film z muslimansko superjunakinjo

Pri Marvelu načrtujejo prvi film z muslimansko superjunakinjo (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
16. 5. 2018

Pri Marvelu snujejo film, v katerem bo glavno vlogo prevzela muslimanska superjunakinja Ms. Marvel oziroma Kamala Khan. Producent Kevin Feige je za britanski BBC povedal, da je lik Ms. Marvel navdahnil še en ženski superjunaški lik - Captain Marvel, ki prav tako v prihodnjem letu dobiva svoj film z Brie Larson v glavni vlogi.

V Marvelovih stripih je alter ego Ms. Marvel ali Gospodične Marvel ameriška najstnica pakistanskega porekla Kamala Khan. Kljub temu da o filmu v nastajanju ni znanih podrobnosti, mediji že ugibajo, kdo bi lahko igral muslimansko superjunakinjo. To bi lahko bila priljubljena indijska igralka Priyanka Chopra. Prav ona je namreč Ms. Marvel posodila glas v video igri Marvel: Avengers Academy, navaja BBC.

Kljub vsemu pa marsikdo ni navdušen nad tem, da bi vloga pripadla Priyanki Chopra. Raje bi kot superjunakinjo gledali mlajšo pakistansko igralko.

Prihodnje leto v kina prihaja film Captain Marvel, v katerem glavno vlogo superjunakinje, sicer poznane kot Carol Danvers, igra Brie Larson. Režijo podpisujeta Anna Boden in Ryan Fleck, ob boku Brie Larson pa bodo v filmu zaigrali tudi Lee Pace, Samuel L. Jackson, Jude Law in Annette Bening.

Priporočamo