Približuje se festival sladkih pregreh – Sladka Istra 2014

17. 9. 2014

V Kopru se bo ta vikend odvijal tradicionalni festival sladkih pregreh. Sladka Istra predstavlja način ohranjanja in nadaljevanja sladkih mojstrovin naših prednikov, prinaša nove oblike sodobnih in kreativnih ustvarjanj na področju slaščičarstva in izdelovanja sladkih izdelkov pri nas, hkrati pa omogoča spoznavanje tujih sladkih izdelkov.

Dogajanje v okviru Sladke Istre 2014, ki se lahko pohvali z največjim številom prijavljenih ponudnikov sladkih mojstrovin, se je pričelo 10. septembra z razglasitvijo zmagovalcev Naj torta Sladke Istre, Najizvirnejša sladica Istre in Muškat Sladke Istre 2014.

Glavni del dogajanja bo 20. in 21. septembra. Obeta se skoraj 150 sladkih stojnic, v okviru katerih se bo predstavilo več kot 120 različnih ponudnikov.

Vzporedno z raznoliko ponudbo na prodajnih mestih, Sladka Istra ponuja delavnice, strokovna vodenja in predavanja, bogat kulturni program ter številne spremljevalne aktivnosti.

Šesta edicija festivala Sladka Istra prinaša prvi »Sladki teniški turnir«, ki bo v soboto, 20. septembra, na teniških igriščih v Športno-rekreativnem centru Bonifika v Kopru.

Del prireditve Sladka Istra je tudi že tradicionalni Ex tempore Sladka Istra, ki je skupaj z odprtim ateljejem namenjena slikanju na prostem, druženju, razstavljanju in prodaji del, in vsako leto privabi številne obiskovalce.

Več o festivalu na www.sladka-istra.si.

Sladka Istra

Priporočamo