Pričenja se šesta akcija zbiranja rabljenih očal

Pričenja se šesta akcija zbiranja rabljenih očal (foto: Hofer Press) Hofer Press
27. 3. 2018

HOFER v sodelovanju z Lions klubom Trnovski zvon Ljubljana že šesto zaporedno leto organizira vseslovensko akcijo zbiranja rabljenih očal.

Očala so po ustreznem pregledu namenjena slabovidnim iz gospodarsko manj razvitih držav, ki si ne morejo privoščiti okulistične oskrbe in ustreznih očal.

Očala bo mogoče od 29. marca do 6. maja oddati v vseh 83 HOFERjevih poslovalnicah.

HOFER deluje trajnostno in družbeno odgovorno na vseh ravneh svojega poslovanja. V okviru iniciative Danes za jutri si podjetje tako prizadeva oblikovati projekte in akcije, ki vračajo družbi, pri tem pa se povezuje tudi z ustreznimi partnerji. S tem namenom se je HOFER že šesto zaporedno leto povezal z Lions klubom Trnovski zvon iz Ljubljane, s katerim bodo kar pet spomladanskih tednov spodbujali k doniranju rabljenih očal za slabovidne iz gospodarsko manj razvitih držav.

V preteklih letih zbranih več kot 53.000 očal

Akcija v omenjenem partnerstvu poteka že šesto leto, v preteklih letih pa je bilo zbranih kar 53.523 očal, od tega so jih v lanskoletni akciji zbrali 10.185. Preteklo leto so akcijo med drugim podprli tudi dramski igralec Jurij Souček, minister za javno upravo Boris Koprivnikar, violinist Bojan Cvetrežnik in drugi. Očala preteklih akcij so prejeli tudi slabovidni v afriški državi Malavi, kjer so se jih, kot je vidno s priloženega foto gradiva, razveselili odrasli in otroci.

Podarite lahko navadna ali sončna korekcijska očala

Akcija se letošnje leto prične v četrtek, 29. marca, zaključila pa se bo v nedeljo, 6. maja. V označene škatle, ki bodo v času akcije nameščene na zlagalnih policah vseh triinosemdesetih HOFERjevih poslovalnic, bo mogoče oddati očala z dioptrijo, ki so lahko navadna ali sončna. V akciji se ne zbira leč, etuijev brez očal ali okvirjev brez stekel. Po zaključku akcije se vsa očala primerno razvrstijo, pregledajo, očistijo in označijo z ustreznimi optičnimi parametri. Tako se očala ustrezno oskrbi, da so primerna za nadaljnjo uporabo.

Pričetek akcije s koncertom - vstopnica so rabljena očala

Pričetek letošnje akcije bo naznanil dobrodelni koncert, ki se bo v petek, 30. 3. 2018, ob 17.30 uri odvil v Festivalni dvorani v Ljubljani. Udeležba na dogodku je brezplačna, vstopnica pa so rabljena očala, ki jih bodo udeleženci darovali na vhodu. Na dogodku bodo nastopili Big band Orkestra Slovenske vojske pod vodstvom Rudolfa Strnada, Alenka Godec, Milena Morača in Jurij Souček, program pa bo povezovala Monika Tavčar.

Priporočamo