Prihaja 2. mednarodni filmski festival v Kranjski Gori

Prihaja 2. mednarodni filmski festival v Kranjski Gori (foto: Govori.se) Govori.se
6. 7. 2017

Tudi letos bo poletje v Kranjski Gori minilo v znamenju filma. Preberite si, kaj lahko letos pričakujete na deset dnevnem festivalu, ki se bo odvijal med 27. julijem in 5. avgustom.

KGIFF je mlad filmski festival, ki za Kranjsko Goro predstavlja pomemben doprinos h kulturni ponudbi in v višku turistične sezone v kraj pripelje veliko obiskovalcev.

Poleg projekcij igranih in dokumentarnih filmov vključuje tudi mnoge obstranske aktivnosti, kot so delavnice za otroke, tečaji za odrasle ljubitelje, pogovori in okrogle mize z avtorji, gledališke predstave ter pester glasbeni program, njegov namen pa je obuditi filmsko tradicijo, iz mitov narediti resničnost, predstaviti filmsko kulturo vsem generacijam in ponuditi možnost žive interakcije med ustvarjalci, udeleženci in gledalci.

Program 2. mednarodnega filmskega festivala

Namen festivala je v prvi vrsti širjenje filmske kulture, zato so prvi trije dnevi namenjeni otroškemu in mladinskemu programu. Otroci se bodo lahko udeležili filmskih projekcij in gledaliških predstav, organizirane pa bodo  tudi zanimive ustvarjalne delavnice.

Poseben kotiček poimenovan »Tu sem!«, je namenjen mladi zvezdi v vzponu. V času festivalabo ta predstavljena Slovenskim in mednarodnim filmskim ustvarjalcem.

nadaljrvalo se bo s programom Domačica, ki je namenjen izključno lokalnim filmskim ustvarjalcem in prikazuje nove filme domače produkcije. Lokalnim filmarjem organizatorji želijo omogočiti, da predstavijo svoje najnovejše projekte, obiskovalcem pa dati priložnost, da jih spoznajo.

Ker organizatorji gradijo na sodelovanju ne le z lokalnim okoljem temveč tudi s širše, letos predstavljajo poseben sklop 'Pri sosedih je trava vedno bolj zelena'. V tem delu boste obiskovali pogledali kaj delajo naši filmski kolegi.

Veliko pozornost bo namenjene dokumentarnemu in aktivističnemu filmskemu žanru, ki bo predstavljen v sklopu Dokuvizem. Namenjen je predstavitvi novih filmov z aktivistično, družbeno angažirano vsebino, ki podirajo meje in odpirajo oči. Projekcije bodo spremljali pogovori z ustvarjalci filmov.

Osrednji del festivala predstavlja tekmovalni program, ki daje pozornost lokalnim in mednarodnim filmskih uspešnicam. Strokovna žirija bo podelila nagrade najboljšim igranim in dokumentarnim filmom na slovesnosti ob zaključku festivala.

Obisk filmskega festivala je v celoti brezplačen.