Prihaja edini in unikatni BUMfest

Prihaja edini in unikatni BUMfest (foto: BumFest Press) BumFest Press
24. 1. 2018

V Žalcu vlada tolkalna evforija. Prihaja namreč edini in unikaten festival BUMfest. Mednarodni festival tolkalnih skupin, ki pa je tokrat že več dni pred festivalom razprodan.

Že 12. let se organizatorji StoP, Slovenski tolkalni projekt in ZKŠT Žalec trudijo s festivalom, toda letos je le-ta, še preden se je sploh začel, presegel vsa pričakovanja. Očitno so gledalci v teh 12. letih spoznali, da je festival kvaliteten, zanimiv in unikaten in je zato prav, da si ga ogledajo vsaj enkrat v letu.

"Tega res nismo pričakovali. Ampak glede na to, da se trudimo in pripravljamo ta festival že 12. let, se nam je vendarle enkrat vse povrnilo. Res je lepo videti, da je odziv obiskovalcev takšen. Matineja je bila razprodana že nekaj tednov nazaj, sobotni koncert teden dni pred festivalom in v torek je bilo le še ducat vstopnic za petkov koncert. To je res več, kot smo kadarkoli pričakovali," je povedal umetniški direktor festivala Dejan Tamše.

Otvoritev festivala bosta "začinila" tudi žalski župan Janko Kos in ambasador BUMfesta Boštjan Romih, ki se obiska BUMfesta veseli:

"Izjemno me veseli, da moji rodni kraji zaradi zanesenjaštva in super energije organizatorja enkrat na leto postanejo središče vrhunskih nastopov in ritmov, ki odmevajo daleč naokrog. Komaj čakam, da tudi letos udarijo na vso moč! Bumfest vsako leto dvigne Žalec in celo Slovenijo. V navidez zaspane januarske dni prinaša energijo in zanos, prinaša nastope odličnih tolkalnih mojstrov, prinaša doživetja, ki ti dvignejo utrip in poskrbijo za visoke obrate še dolgo zatem."

Na odru se bo v treh dneh predstavilo preko 40 glasbenikov iz 6. držav. Največ zanimanja pa je pritegnila nemška bobnarka Anika Nilles, ki osvaja družabna omrežja z svojim perfektnim bobnarjem. Največja skupina pa prihaja iz Španije, kar 11 jih je in ima v svoji sredini tudi plesalce! Nastopili bodo še Radford Percussion Ensemble, Piotr in Bartek Sutt, ter Richard Filz. Organizatorji obljubljajo tudi presenečenje!

Spektakel na BUMfestu je torej zagotovljen!

BUMfest

Priporočamo