Prihaja mednarodni festival sodobne fotografije Fotopub

Prihaja mednarodni festival sodobne fotografije Fotopub (foto: Fotopub) Fotopub
11. 7. 2017

Četrti mednarodni festival sodobne fotografije Fotopub, ki ga vodi nova ekipa mladih umetnikov in kuratorjev, bo letos potekal med 31. julijem in 5. avgustom 2017 v Novem mestu.

Letošnji festivalski program je sestavljen iz formalnih in neformalnih dogodkov, ki bodo tudi tokrat v Novo mesto pripeljali številne mednardono uveljavljene umetnike, kuratorje, urednike, založnike in galeriste.

Skozi serijo festivalskih razstav ter moderiranih večernih pogovorov bodo svoja dela podrobneje predstavili mednarodni umetniki delujoči na različnih področjih sodobne umetnosti s poudarkom na raziskovanju in širjenju meja medija sodobne fotografije, prav tako pa bo s to serijo razstav gledalcem ponujen vpogled v sodobne kuratorske metode in geste. Ob koncu tedna, v zadnjih dveh dneh festivalskega dogajanja, se bodo v središču mesta zvrstili fotografski knjižni sejem, simpoziji in pregled portfolijev (Portfolio Review), vsak večer festivalskega dogajanja pa bo po večernih predstavitvah sledil glasbeni program. V času festivala bo organiziran tudi brezplačni avtobusni prevoz iz Ljubljane v Novo mesto. Vstop na vse javno dostopne dogodke festivala je brezplačen.

V okviru razstavnega programa festivala se bo letos zvrstilo deset razstav šestinštiridesetih mednarodnih umetnikov iz sedemnajstih držav: Belorusije, Bosne in Hercegovine, Brazilije, Češke, Danske, Francije, Indije, Italije, Latvije, Libanona, Nemčije, Nizozemske, Palestine, Slovenije, Švice, Turčije in Združenih držav Amerike. Dela bodo razstavljena v nekonvencionalnih razstavnih prostorih, v zapuščenih zgradbah znotraj mestnega jedra, z umetniškimi instalacijami in performansi razpršenimi po cestah in površinah Novega mesta.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri