Prihaja šov Glej, kdo kuha – veliko tekmovanje malih šefov!

Prihaja šov Glej, kdo kuha – veliko tekmovanje malih šefov! (foto: Planet TV) Planet TV
1. 2. 2016

Na Planet TV boste lahko od ponedeljka, 8. februarja, spremljali kuharski šov Glej, kdo kuha, v katerem nas bodo s svojim znanjem navduševali mladi kuharji, stari od 10 do 14 let.

Oddajo bo vodila Katarina Mala. Male in velike kuharje bo usmerjal šef Branko Podmenik.

Glej, kdo kuha je prav posebna kuharska oddaja, v kateri bodo kuhali otroci. Pri izzivu pa jim bodo pomagali slovenski zvezdniki. V vsaki oddaji bomo tako spremljali dva kuharska para; kuhalnico bo vihtel mali šef, ki je v kuhanju vsestranski in zna pripraviti jedi, o katerih lahko nekateri odrasli in izkušeni kuharji le sanjajo. Njegov pomočnik in vajenec pa bo slovenski zvezdnik, ki si ga bo mali šef izbral sam.

»Šov je poseben tudi zato, ker bodo zvezdniški kuharji nastopili v vlogi, ki je niso ravno vajeni. Postavljeni bodo namreč v podrejeni položaj,« je povedala voditeljica šova Katarina Mala, ki se novega izziva nadvse veseli. Za pevko in igralko je vodenje oddaje izpolnitev kariernih želja: »Prvi mladi kuharji, ki sem jih spoznala, so pravi zgled in navdih. Samozavestni in osredotočeni. Nisem vedela, da se znajo tudi otroci tako dobro sukati v kuhinji.«

Kuharska igra bo dobro začinjena, saj kuharsko znanje ne bo dovolj za končno zmago. Mali šef bo namreč moral spretno voditi in usmerjati svojega zvezdniškega in neizkušenega vajenca, jed pa bo morala biti pripravljena v omejenem času.

Tista dvojica, ki se bo pri nalogi bolje odrezala, se bo uvrstila v naslednjo oddajo, kjer se bo spopadla z novim kuharskih parom in novim kuharskim izzivom.

Male in velike kuharje bo usmerjal priznani kuharski mojster Branko Podmenik. Nekdanji član kuharske reprezentance, pedagog in promotor slovenske kuhinje, ki pa ne bo sodeloval le z nasveti, prav on bo tisti, ki bo odločil, kateri kuharski par se bo bolje izkazal: »Z otroki imam kar nekaj izkušenj. Mladi kuharji, ki sem jih spoznal med pripravami na oddajo Glej, kdo kuha, pa so me navdušili tako z znanjem kot z motivacijo. Vedo, da kuhanje ni igra in da je pri delu treba upoštevati precej stroga pravila tako pri higieni kot pri pripravi. Moje delo bo vse prej kot lahko. Odločale bodo najmanjše podrobnosti.«

Oddaja Glej, kdo kuha bo na sporedu od ponedeljka do petka ob 18. uri. Prvič boste lahko veliko tekmovanje malih šefov spremljali že v ponedeljek, 8. 2. 2016.