Prihajajo Zgodbe iz sekreta - zgovoren celovečerec Gregorja Andolška in Tijane Zinajić

Zgodbe iz sekreta prihajajo v Kinodvor (foto: Benjamin produkcija in Azra film) Benjamin produkcija in Azra film
24. 9. 2015

Prvi celovečerec Gregorja Andolška in Tijane Zinajić po premieri na Festivalu slovenskega filma v Portorožu leta 2014 in predvajanju na filmskem festivalu Opuzen letos avgusta, 1. oktobra vendarle prihaja na platno Kinodvora.

Zgodbe iz sekreta nas postavijo v Ljubljano leta 2013. Trije 35-letniki, nekoliko izgubljeni v družbi, ki se hektično premika s tokom časa, se formirajo tri zgodbe iz sekreta. Azra (Tijana Zinajić), uspešna umetnica, ko je sama, joče; Jurček (Gregor Zorc), bodoči oče noče biti gej; Pesnik (Primož Pirnat) ne ve ali bi taval ali ne. Film predstavlja bežen pogled v njihova življenja.

Režiserja Gregor Andolšek in Tijana Zinajić sta snovanje te filmske zgodbe predstavila takole:

"Ko sva se ozirala vase in naše sovrstnike, 30 do 40-letnike, sva ugotavljala, da smo polni nervoz in tesnob. Kaj je tisto, kar smo naredili narobe? Sprejeli smo odgovornosti, ustvarili smo si kariere, družine in še vedno smo se družili in zabavali... Ali smo sledili svojim sanjam? Ali smo se pa mogoče le prilagodili?

Ali smo nekje na poti zgrešili in smo, čeprav navidezno uspešni, ostali izgubljeni kot najstniki, a brez energije in poleta, ki ga najstniki imajo. Mogoče je to obdobje takšno. Mogoče se v tem obdobju spet začnemo iskati. Ne vemo. Trenutno smo še v njem in nimamo te distance, da bi lahko vedeli.

Nekoč, je Tijanin stric Brana povedal, da če hočeš posneti film, ga boš posnel.

Ko sva se midva srečala sva delila isto željo. Posneti film. Posnela sva film o nečem, kar poznava. Brez odgovorov, brez receptov in brez denarja. Veliko ljudi se nama je pridružilo. Z joto, golažem in sendviči smo posneli film o izgubljenih 35-letnikih."

Celovečerec Zgodbe iz sekreta 1. oktobra prihajajo v Kinodvor. Priporočamo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri