Prihodnje leto v kinih biografski film o Eltonu Johnu

Prihodnje leto v kinih biografski film o Eltonu Johnu (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
2. 10. 2018

Prihodnje leto bo v kinih na ogled biografska zgodba o angleškem pevcu, pianistu in skladatelju Eltonu Johnu v režiji Dexterja Fletcherja in po scenariju Leeja Halla. V vlogo priljubljenega glasbenika je stopil igralec Taron Egerton, v drami pa igrajo še Jamie Bell, Richard Madden in Bryce Dallas Howard.

Biografska zgodba o angleškem glasbeniku Eltonu Johnu bo zajela njegove začetke od nadarjenega začetnika na londonski Kraljevi glasbeni akademiji ter prikazovala karierno pot do svetovno znanega zvezdnika, ki je skupaj ustvarjal in sodeloval s priznanim tekstopiscem, pesnikom in pevcem Berniejem Taupinom. Skupaj sta sodelovala pri več kot tridesetih albumih, Taupin pa je zanj napisal večino pesmi. Film v slovenske kinematografe prihaja 30. maja, so sporočili iz Karantanija Cinemas.

Glasbenik Elton John pri filmu sodeluje kot izvršni producent, njegov soprog David Furnish pa kot producent.

Elton John se je rodil leta 1947 je v svoji večdesetletni karieri nanizal številne uspešnice, med drugimi Don't Let The Sun Go Down On Me, Candle in the Wind, Sorry Seems To Be The Hardest Word in Crocodile Rock.

Elton John se je podal na zaključno turnejo, ki jo je začel 8. septembra in jo bo predvidoma sklenil v letu 2021. Turneja naj bi obsegala 300 koncertov na petih kontinentih.

Leta 2011 je prvič in zadnjič doslej nastopil v ljubljanski areni Stožice in navdušil občinstvo.

Značke: Elton John

Priporočamo