Dogodki Promocijsko sporočilo

Prijave v NOVO sezono Mastercard® Športne akademije tudi uradno odprte

1. 3. 2023
Deli
Prijave v NOVO sezono Mastercard® Športne akademije tudi uradno odprte (foto: Proelium sports agency)
Proelium sports agency

Danes so se tudi uradno odprle prijave v novo sezono Mastercard Športne akademije. Letos bo na sporedu že četrta sezona. 

Akademija je nastala z namenom, da mladi športniki (ne glede na šport in športno panogo) na enem mestu dobijo odgovore na vsa svoja vprašanja v segmentih, ki so pomembni za njihov razvoj (fitnes, prehrana, športna psihologija, preventiva pred poškodbami, mediji, pogodbe, družbena omrežja, sponzorstva …). Gre za dodatna znanja in celostno podporo, ki se ji sicer posveča premalo pozornosti. Akademija je namenjena vsem, ki se želijo tudi v prihodnosti ukvarjati s športom. Najboljši so na koncu dodatno nagrajeni – z nagradami ter sponzorstvi. Podjetje Mastercard je letos poskrbelo, da bo pokrilo strošek celotne akademije kar 25 športnikom.

Čakalna vrsta za novo sezono: “Sprejeli bomo tiste, ki si bodo najbolj želeli.”

''V letu 2022 je akademijo uspešno zaključilo 30 športnikov iz različnih športnih panog. Tudi letos bo v akademiji enako število mest. Pričakuje se več 100 prijav. Sprejeli bomo tiste, ki si to res želijo,'' razlaga vodja Mastercard Športne akademije, Robert Stojković, in dodaja: “Pri mladih si želimo predvsem želje. Za tiste z željo bo pri nas zmeraj prostor. Vsi bi namreč radi uspeli v športu, malokdo pa je pripravljen za to vložiti dodaten trud in energijo. Kdor pokaže voljo in resnično vlaga trud v lastni razvoj, na koncu največ pridobi. Ne samo v finančnem smislu in v obliki nagrad, ki jih dajemo, ampak tudi v športno-osebnostnem smislu. Pričakujemo še večje število prijav kot v lanskem letu. Veseli nas, da se lahko nato skupaj s športniki in starši odločimo, ali je akademija pravi prostor za njih. Nekateri so premladi in je bolje, da  počakajo še kakšno leto, drugi si morda premalo želijo.” Najnižja pristopna starost za akademijo je sicer med 13 in 14 leti. 

Podjetje Mastercard bo pokrilo strošek akademije kar 25 športnikom

Akademijo je letos dodatno podprlo podjetje Mastercard, ki je poskrbelo, da bodo športniki deležni še večje podpore kot v preteklih letih. V podjetju Mastercard bodo pokrili letno članarino kar 25 športnikom. Skupaj s komisijo se bo v novo sezono, ki se prične 1. maja, sprejelo 30 športnikov, ki si želijo napredka na vseh področjih. Aleš Petejan, direktor marketinga Mastercard Slovenija: “V ponos nam je, da lahko s tem projektom mladim športnim talentom omogočimo celostno podporo na področjih, kjer jo zares potrebujejo. Prepričani smo, da so talent, vztrajnost in znanje ključne sestavine vrhunskih rezultatov. Mastercard Športna akademija v ospredje postavlja izobraževanje na kar šestih temeljnih stebrih, ki zajemajo predavanja in nasvete s področij fitnesa, športne prehrane, športne psihologije, fizioterapije, kineziologije, družbenih omrežij in povezovanja s profesionalnimi športniki. Ker pa je v današnjem času za uspeh mladih športnikov potrebna tudi podjetnost, s katero si učinkoviteje utirajo karierno pot in prepoznavnost, jim nudimo tudi poslovno izobraževanje. V prevodu to pomeni, da jih postavimo pred dejanski izziv, kjer imajo priložnost dokazati svojo kreativnost in poslovno iznajdljivost. Tiste, ki izstopajo, nagradimo s številnimi nagradami, sponzorstvi in štipendijami. Verjamemo, da bomo s takšnim delom in podporo naših partnerjev v prihodnje videli še več evropskih, svetovnih in olimpijskih prvakov.”

Tako starši kot mladi športniki navdušeni

Najpomembnejše merilo, ali je bila akademija uspešna, so športniki oziroma njihovi starši. Njihovi odzivi so organizatorje akademije, Športno agencijo Proelium, še dodatno motivirali, da bo letošnja sezona nadgradnja prejšnje. Mama nogometaša Nika Osterca, Miša Osterc: “Sedaj še bolj verjamemo, da je naložba v to znanje in povezovanje med istomislečimi športniki, ki ga nudi akademija, najboljša naložba v prihodnost vsakega mladega športnika.” Na koncu je sicer najbolj pomembno, da športniki pridejo iz točke A na točko B. Napredek mora biti viden. Članica druge sezone akademije Neža Dolenc, atletika: “Mastercard Športna akademija mi je dala res ogromno znanja na vseh področjih. Tako pri športu kot izven. Tukaj mislim predvsem na vsebine, povezane z intervjuji, govori, družbenimi omrežji in sodelovanje s sponzorji. Vesela sem, da sem osvojila toliko novih znanj.”


Foto: Proelium sports agency

Akademija, ki jo podpirajo številni vrhunski športniki

Atlet Kristjan Čeh, odbojkar Rok Možič, nogometaš Marcos Tavares, nogometni vratar Ažbe Jug, taekwondoist Ivan Trajkovič so le nekatera imena vrhunskih športnikov, ki so še dodatno podprli akademijo in bodo tudi letos poskrbeli za predajo svojega znanja mladim športnikom. Eden izmed najboljših odbojkarjev na svetu, Rok Možič, je bil prvi, na katerem se je preveril celoten proces akademije. “Zavedam se, da sem imel srečo, da sem eden izmed prvih, ki je lahko šel čez celotni sistem, ki ga nudi športna akademija. Zmeraj sem delal več kot ostali in zmeraj sem bil pripravljen narediti en korak več kot vsi ostali. Nisem se oziral na to, kaj bodo rekli drugi. Dandanes je res izjemno pomembno, da ob treningu delaš vse dodatne stvari in aktivnosti, katerih se naučiš v Mastercard Športni akademiji.”

Za vpis v novo sezono Mastercard Športne akademije izpolni prijavni obrazec, ki ga najdeš TUKAJ.