Dogodki Promocijsko sporočilo

Prijave za novo sezono Mastercard Športne akademije so uradno odprte

21. 3. 2024
Deli
Prijave za novo sezono Mastercard Športne akademije so uradno odprte (foto: Mastercard)
Mastercard

Športna akademija je nastala z namenom, da mladi športniki (ne glede na šport in športno panogo) na enem mestu dobijo odgovore na vsa svoja vprašanja v segmentih, ki so pomembni za njihov razvoj (fitnes, prehrana, športna psihologija, preventiva pred poškodbami, mediji, pogodbe, družbena omrežja, sponzorstva …). Gre za dodatna znanja in celostno podporo, ki se ji sicer posveča premalo pozornosti. Akademija je namenjena vsem, ki se želijo tudi v prihodnosti ukvarjati s športom. Najboljši so na koncu dodatno nagrajeni – z nagradami ter sponzorstvi. Podjetje Mastercard je tudi letos poskrbelo, da bo pokrilo strošek celotne akademije kar 25 športnikom. Letos bo na sporedu že peta sezona.

Več o akademiji lahko preberete tukaj.

Čakalna vrsta za novo sezono: “Sprejeli bomo tiste, ki si bodo najbolj želeli.”

''V letu 2023 je akademijo uspešno zaključilo 36 izbranih športnikov iz različnih športnih panog. Mladi že pridno pošiljajo svoja motivacijska pisma in prijave. Pričakuje se več kot 100 prijav. Sprejeli bomo tiste, ki si to res želijo.'' razlaga vodja Mastercard Športne akademije, Robert Stojković, in dodaja: “Pri mladih si želimo predvsem želje. Za tiste z željo bo pri nas zmeraj prostor. Vsi bi namreč radi uspeli v športu, malokdo pa je pripravljen za to vložiti dodaten trud in energijo. Kdor pokaže voljo in resnično vlaga trud v lastni razvoj, na koncu največ pridobi. Ne samo v finančnem smislu in v obliki nagrad, ki jih dajemo, ampak tudi v športno-osebnostnem smislu. Veseli nas, da se lahko nato skupaj s športniki in starši odločimo, ali je akademija pravi prostor za njih. Nekateri so premladi in je bolje, da  počakajo še kakšno leto, drugi si morda premalo želijo. V drugi polovici meseca marca bomo začeli tudi s sestanki.” Najnižja pristopna starost za akademijo je sicer med 13 in 14 leti. 

Mastercard

Slika 2: Ena izmed delavnic v živo, Foto: Mastercard Športna akademija

Podjetje Mastercard bo pokrilo strošek akademije kar 25 športnikom

Akademijo je tudi letos dodatno podprlo podjetje Mastercard, ki je poskrbelo, da bodo športniki deležni enake podpore kot v lanski sezoni. V podjetju Mastercard bodo pokrili letno članarino kar 25 športnikom. Skupaj s komisijo se bo v novo sezono, ki se prične 1. maja, sprejelo okrog 35 športnikov, ki si želijo napredka na vseh področjih. Aleš Petejan, direktor marketinga Mastercard Slovenija: »Veseli nas, da lahko podpiramo projekt, ki mladim perspektivnim športnikom nudi vso potrebno podporo za razvoj in gradnjo uspešne kariere. Talent in vztrajnost sta ključni sestavini uspeha, v Mastercard športni akademiji pa dobijo še bogato znanje iz šestih temeljnih stebrov iz različnih področij, od fitnesa, športne psihologije, do upravljanja družbenih omrežij in poslovnega izobraževanja. Ob tem lahko doživijo tudi vzdušje nekaterih velikih športnih tekmovanj, Mastercard pa športnike ob plačilu celoletne članarine podpira tudi z različnimi presenečenji in nagradami. Prepričani smo, da jih čaka svetla prihodnost in bomo kmalu tudi marsikoga izmed njih spremljali na televizijskih zaslonih.«

Mastercard

Slika 3, Foto: Mastercard Športna akademija

Akademija, ki jo podpirajo številni vrhunski športniki

Atlet Kristjan Čeh, odbojkar Rok Možič, deskarka na snegu Gloria Kotnik, bivši nogometaš Marcos Tavares, nogometni vratar Ažbe Jug, taekwondoist Ivan Trajkovič so le nekatera imena vrhunskih športnikov, ki so še dodatno podprli akademijo in bodo tudi letos poskrbeli za predajo svojega znanja mladim športnikom. Eden izmed najboljših odbojkarjev na svetu, Rok Možič, je bil prvi, na katerem se je preveril celoten proces akademije. “Zavedam se, da sem imel srečo, da sem eden izmed prvih, ki je lahko šel čez celotni sistem, ki ga nudi športna akademija. Zmeraj sem delal več kot ostali in zmeraj sem bil pripravljen narediti en korak več kot vsi ostali. Nisem se oziral na to, kaj bodo rekli drugi. Dandanes je res izjemno pomembno, da ob treningu delaš vse dodatne stvari in aktivnosti, katerih se naučiš v Mastercard Športni akademiji.”

Svoje mnenje je delila tudi najboljša deskarka na snegu v Sloveniji, ambasadorka Mastercard Športne akademije, Glora Kotnik: »Meni se zdi Mastercard Športna akademija res vrhunski projekt. V Sloveniji za kaj takega še nisem slišala. Če jaz pogledam nazaj, kaj bi meni to pomenilo v tistih ključnih momentih kariere, taka podpora na vseh področjih ... To je res ena neprecenljiva vrednost za mladega športnika. Vse te strokovnjake, ki jih imajo mladi športniki na voljo – to je res zlata vredno.«

USTVARJENI STE, DA DOSEŽETE VELIKE STVARI. TOLIKO ŠPORTNIH ZGODB, ENA MASTERCARD ŠPORTNA AKADEMIJA!

Prijavni obrazec najdete tukaj.

Mastercard

 

Slika 4, Foto: Mastercard Športna akademija

Več informacij o akademiji pa najdete tudi na Instagram profilu od Akademije.