Priklikajte si vstopnici za predstavo Brezmadežna v spomin Tomažu Pandurju

Priklikajte si vstopnici za predstavo Brezmadežna v spomin Tomažu Pandurju (foto: Aljoša Rebolj) Aljoša Rebolj
11. 7. 2017

Na letošnjem Festivalu Ljubljana, ki ponuja obilico kulturnih in zabavnih dogodkov in kjer ne manjka vrhunskih umetnikov svetovnega slovesa, bo 18. julija , v SNG Opera in balet Ljubljana na sporedu predstava z naslovom Hommmage a Tomaž Pandur: Brezmadežna, zasnovana po romanu Colma Tóibína Marijin testament v priredbi in režiji Tomaža Pandurja.

Tomaž se je navdušil nad Tóibínom, enim najuglednejših sodobnih irskih pisateljev, ki je z romanom Marijin testament humaniziral Kristusovo mater in ji končno podelil lastni glas.

BrezmadežnaNjegova Marija živi v izgnanstvu in obnavlja spomin na dogodke, ki so privedli do brutalne smrti njenega sina. Ne spominja se ga kot odrešitelja, pač pa kot občutljivega človeka; otroka, ki je živel v času velikih sprememb in pretresov med ljudmi, ki jim ne bi smel zaupati. Marijina legenda je v uprizoritvi Brezmadežna / Immaculata, ki jo je po Tomaževi gledališki viziji oblikovala njegova sestra Livija Pandur s sodelavci, prestavljena v intelektualno in emocionalno klimo našega časa. 

Gre torej za predstavo, ki jo je želel na oder postaviti naš vrhunski, žal preminuli umetnik Tomaž Pandur, po njegovi smrti pa je to odgovornost prevzela njegova sestra Livia Pandur.

V glavni vlogi blesti mariborska igralka Nataša Matjašec Rošker.

Ne spreglejte!

Na FB Govori.se smo že podarili 1x 2 vstopnici za predstavo Brezmadežna, vsi zainteresirani pa lahko še vedno sodelujete tudi na FB Lady.

Med vsemi, ki boste pod objavo na facebooku zapisali (ali potegali prijatelja ali prijateljico), s katerim bi si predstavo želeli ogledati, bomo izbrali tistega, ki bo prejel dve vstopnici za predstavo Brezmadežna 18. julija v SNG Opera in balet Ljubljana.

Torej na delo ;)

Tekst: E. J.

Foto: Aljoša Rebolj