Princ bo prijahal na belem lipicancu

29. 10. 2016

Humoristične zaplete družine Erjavec oziroma romanco za punco, dva fanta in lipicanca so ustvarjalci projekta posneli v Kobilarni Lipica

Na prvem programu Televizije Slovenija bo v nedeljo, 30. oktobra, premiera prvega dela nadaljevanke Princ na belem konju, ki je na zelenem posestvu Kobilarne Lipica nastala po istoimenski literarni predlogi Ivana Sivca, po scenariju in v režiji Romana Končarja.

Knjiga Princ na belem konju je že tretja Sivčeva knjiga iz serije Srečna družina. Družina Erjavec v njej in v humoristični nadaljevanki podeduje hišo v Rdečem kalu, samotnem posestvu blizu Lipice, zato se splet okoliščin zavrti v neslutene smeri. Med belimi lipicanci na zelenih lipiških travnikih se najprej splete ljubezenski večkotnik, nato pa dogajanje iz romance zdrvi v pravo kriminalko. Poleg Erjavčeve hčere Tinke za ljubezenske zaplete poskrbita predvsem lipiški trener Gal in prleški jahač Štef.

V vlogi mame Maše nastopa Barbara Medvešček, Roman Končar je oče Janez, Ondina Kerec je Tinka, Črtomir Peharič pa njen brat Nejc. V filmu nastopajo tudi Simona Franko, Urška Hlebec, Rok Vihar, Matija Stipanič, Demeter Bitenc in Dare Valič.

Filmska ekipa je v času snemanja projekta, leta 2012, preživela nekaj tednov v Lipici in na zelenih pašnikih kobilarne ter drugje na Krasu posnela prizore, ki bodo v tridelni nadaljevanki na programu Televizije Slovenija 30. oktobra ter 6. in 13. novembra. Romanco za punco, dva fanta in lipicanca si bodo gledalci Televizije Slovenija predvidoma lahko ogledali tudi kot celovečerni film.