Prismojeni profesorji bluesa predstavljo singel s prihajajočega albuma Deep Cuts!

Prismojeni profesorji bluesa predstavljo singel s prihajajočega albuma Deep Cuts! (foto: Prismojeni profesorji bluesa) Prismojeni profesorji bluesa
4. 4. 2017

Prismojeni profesorji gotovo niso nikomur več neznanka, saj je njihov dobri stari rokenrol z mlado krvjo in dušo v zadnjih dveh letih šprical iz vseh možnih in nemožnih klubov, barov, placev in vogalov.

Spadajo med glasbene skupine, ki so se že pred izidom prvega albuma izstrelile v najvišjo, prvo ligo slovenske glasbene scene. To med drugim dokazuje tudi 167 odigranih koncertov lani.

Njihov prvi album 'Family' so izdali marca 2016 in na promocijskem dogodku ob izidu albuma napolnili Kino Šiška, nato so sledile polne Križanke, ki so se tresle v dežju. Fantje so potem odšli na turnejo v ZDA, kjer so od New Yorka do San Francisca neumorno koncertirali kar tri mesece.

Po izjemno uspešnem haranju od V do Z obale ZDA se Profesorji vračajo v Kino Šiška kjer bodo 19. aprila predstavili nov album kar na dveh zgoščenkah, material za album je bil posnet na septembrskem koncertu V Križankah.

Prismojeni profesorji bluesa vozijo blues rock s fluidnostjo in prožnostjo, ki kot reka energije poteka pod močnim in polnim zvokom, v katerem potem lahko v ospredje stopijo radostno distorzirane orglice in kitara hitrih prstov.

prismojeni profesorji bluesa

Priporočamo