Prva edicija blues festivala od četrtka do sobote v Ljubljani!

Na Bluesland prihaja Eric Gales, prejemnik letošnje Blues Music nagrade za blues rock izvajalca leta. (foto: Blues festival Press) Blues festival Press
26. 6. 2019

Bluesland, mednarodni blues festival, bo svojo premierno izvedbo doživel v četrtek. Festival bo potekal pod zvezdami, v osrčju Ljubljane, na Ljubljanskem gradu od četrtka, 27. junija, do sobote, 29. junija. Na treh večerih blues glasbe bodo nastopili Richie Kotzen, Ana Popovic, Eric Gales, Mike Sponza, Sven Hammond, Kirk Fletcher, Rosedale, Manu Lanvin, Laura Cox Band, Bad Notion, Tomislav Goluban Band in Shuffle Truffle.

Na Bluesland prihaja Eric Gales, prejemnik letošnje Blues Music nagrade za blues rock izvajalca leta.

Vsi trije večeri bluesa se bodo pričeli vsak dan trajanja festivala ob 19.45, uradni program bo trajal vse do 00.30 naslednjega dne. V četrtek, 27.6., bodo festival otvorili Bad Notion,  za njimi na oder Blueslanda stopita francoski blues in rock'n'roll kitarist Manu Lanvin in eden od v bluesu vodilnih Evropejcev Mike Sponza. Večer bo zaključila mojstrska kitaristka Ana Popovic, večkratna nominiranka za nagrado Blues Music Awards, katere albumi redno zasedajo najvišja mesta Billboardove blues lestvice. V petek, 28.6., se dogajanje na festivalskem odru prične s Tomislav Goluban Bandom, nato pa na oder prihaja Laura Cox, ki je svetovno slavo dosegla s pomočjo spleta, a je svoj talent kmalu preselila na odre, kjer dokazuje, da tudi mlajše generacije rade sežejo po 'starih', težkih riffih. V drugi del večera vas bodo popeljali Sven Hammond, večer pa zaključi Richie Kotzen, eden najbolj zanimivih in vsestranskih kitaristov, ki je deloval tudi v sestavih Poison, Mr. Big in The Winery Dogs. Zadnji dan festivala, sobota, 29.6., se prične s Shuffle Truffle in Rosedale, nato pa na oder pride eden ob boljših blues kitaristov na svetu Kirk Fletcher. Uradno dogajanje na prvi ediciji Blueslanda bo sklenil Eric Gales, strasten, demonski virtuoz na kitari z neobičajno tehniko igranja (čeprav ni levičar 'narobe obrnjeno' kitaro igra z levo roko), letošnji dobitnik Blues Music Awards za blues rock izvajalca leta.

Ne zamudite blues dogodka leta v osrčju Ljubljane!

     

Na voljo vstopnice za Late Night Jam Session z nastopajočimi na festivalu!

Poleg glavnega dogajanja na odru pod zvezdami organizator pripravlja tudi ekskluzivne Late Night Jam Sessione, na katerih bodo sodelovali skoraj vsi nastopajoči festivala Bluesland.

Late Night Jam Sessioni se bodo začeli po zaključku dogajanja na glavnem festivalskem odru na grajski ploščadi in bodo trajali pozno v noč v Jazz Club-u Grad. Ker je število mest za Jam Sessione še bolj omejeno kot število vstopnic na festival, je vstop mogoč le za imetnike paketov (Gold ali Premium paket), v prodaji je še nekaj posamičnih vstopnic. Festivalske in dnevne vstopnice ter paketi so že na voljo preko MH Shop in sistema Eventim, na MH Shop lahko kupite tudi vstopnico za Late Night Jam Session-e.

   
 

Line-up po dnevih:

  • Četrtek, 27.6.2019: Ana Popovic, Mike Sponza, Manu Lanvin, Bad Notion
  • Petek, 28.6.2019: Richie Kotzen, Sven Hammond, Laura Cox Band, Tomislav Goluban Band
  • Sobota, 29.6.2019: Eric Gales, Kirk Fletcher, Rosedale, Shuffle Truffle