Prva gledališka video igra na naših odrih: Ebola!

5. 2. 2016

Obožujete video igre, akcijo in dober humor? Potem tega enostavno ne smete zamuditi: Anže Zevnik - Zele (Nora dvajseta, Vem!) kot detektiv Peter Perčič, Katarina Čas (3 vloge), Vid Valič (5 vlog), Vid Klemenc in Primož Pirnat vas vabijo v zabavno kriminalko, kjer ste vi gospodar njihovih usod.

Igra se odvija tako, da gledalci s telefoni glasujejo o poteku, na odru pa se zgodba odigra v izglasovano smer. Vsak prizor ima od tri do pet različic, zgodba osem koncev, glavni igralec pa tri življenja in šest metkov. In če ga občinstvo tako usmeri, lahko izgubi življenje. Če pa izgubi vsa tri življenja, je Game Over in ga odnesejo z odra.

Zgrabite konzolo in odkrijte šokantno resnico o izvoru virusa ebole v Sloveniji! Vaša edina sled je truplo, okuženo z ebolo. Je v vas dovolj detektiva, da boste prišli resnici do dna? Boste ravnali etično ali vzeli zakon v svoje roke in morda plačali celo z lastno krvjo, da razkrinkate zarotniški labirint pohlepnih spletkarjev in ustavite širjenje smrtonosnega virusa? Prinesite pametni telefon ali tablico in sodelujte v zabavni video igri z živimi igralci - 25. februarja v SiTi Teatru v Ljubljani.

  • Playboy: »Napeta komedija križana z video igrico. Grand Theft Auto Ljubljana – v živo!«
  • Svet24: »Prva gledališka videoigra, v kateri z igralci sodelujejo tudi gledalci s svojimi pametnimi telefoni in tablicami.«
  • Dnevnik: »Interaktivna noir zabava.«

Gledališko video igro Luke Cimpriča in Andreja Zupanca so podprli: Mlacom d.o.o., Pizzeria Foculus, Gostilna Skaručna, Uredništvo pričesk Robert, Ziggi Rolling Papers, Črna luknja, Sanitetni centri Simps'S in Glej.