Prva in druga dama ZDA na obisku v Južni Karolini

Prva in druga dama ZDA na obisku v Južni Karolini (foto: STA) STA
Vir: STA
31. 10. 2019

Prva dama ZDA Melania Trump in druga dama ZDA Karen Pence sta v sredo skupaj obiskali Južno Karolino, kjer so ju šolarji petih razredov seznanili s tem, kako se pripravljajo na izredne razmere, v vojaškem oporišču Charleston pa so jima isto razložili vojaki in predstavniki vladnih agencij.

Na letališču v Charlestonu ju je pričakal republikanski guverner Henry McMaster s soprogo Peggy, nakar sta se 49-letna Trumpova in 62-letna Penceova odpravili v osnovno šolo Lambs, kjer sta se seznanili s programom Rdečega križa, ki otroke uči, kako naj se pripravijo na izredne razmere, na primer orkane.

Svojo pripravljenost na posredovanje v izrednih razmerah in dostavo humanitarne pomoči so jima potem razložili vojaki v oporišču Charleston. Obe sta se jima zelo lepo zahvalili za vse, kar delajo, Melania Trump pa je poudarila, da ameriška vojska še nikoli ni bila tako močna in sposobna, kot je ravno zdaj, in bo še naprej trdno stala nasproti sovražniku.

Prebivalce obale Južne Karoline so letos evakuirali v pričakovanju orkana Dorian, ki pa jo je le oplazil, vendar sprožil tornade, ki so povzročili precej škode. Trumpova in Penceova sta že prej opravili take skupne poti, na primer letos, ko sta obiskali oporišče Fort Bragg v Severni Karolini.

Priporočamo