Prva trezna zabava v Sloveniji - "Sober Party" v Ljubljani!

Prva trezna zabava v Sloveniji  - "Sober Party" v Ljubljani! (foto: STA/Tamino Petelinšek) STA/Tamino Petelinšek
Vir: STA
18. 6. 2019

V Sloveniji bodo organizatorji po uspešnem zgledu iz tujine prvič organizirali t. i. trezno zabavo oziroma Sober Sensation Party. Zabava brez alkohola se bo odvila na ljubljanskem Nebotičniku nocoj ob 21. uri, so sporočili organizatorji, ki upajo, da se tudi mladi Slovenci želijo zabavati trezni.

To je eden pomembnejših trendov v svetu, saj se vedno več mladih zavestno odloča za življenje brez alkohola. Pobudnik in glavni akter Sober Sensation zabav je priznani nemški DJ Gideon Bellin. Najema ga vedno več organizatorjev zabav, da bi zadostili mladim, ki želijo zabavo brez alkohola.

"Sober Sensation Party je v tujini precej uveljavljena znamka brezalkoholnih zabav, organizirani so različni dogodki in koncerti, na katerih nastopajo znani DJ-ji. Glede na raziskave vemo, da se vse več mladih odloča za življenjski stil brez alkohola, čemur sledi tudi alkoholna industrija, saj so začeli proizvajati atraktivne pijače, ki ne vsebujejo alkohola," je razložil Matej Košir z Inštituta Utrip in organizator Sober Sensation Party v Ljubljani. "Če bo zabava uspešna, bo takih zabav organiziranih vedno več," je dodal.

Košir je še povedal, da so se dogovarjali z različnimi lokali po Ljubljani in lokacijo zabave iskali kar nekaj časa. Nato je prostor ponudil Nebotičnik, dogovorili pa so se, da alkoholnih pijač ne bo videti v ozadju bara, prav tako ne bo v prostorih plakatov, ki bi oglaševali alkoholne pijače. Z organizacijo trezne zabave želijo organizatorji zlasti mladim dokazati, da se da odlično zabavati tudi s trezno glavo.

Dogodek poteka v sklopu mednarodne poletne šole na temo alkohol in mladi v soorganizaciji Inštituta Utrip, mednarodne organizacije IOGT International in Kanadskega centra za droge in zasvojenosti. Zabave se bodo udeležili tudi udeleženci mednarodne poletne šole na temo alkohola in mladih iz 14 držav z vsega sveta.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri