Prve debate z Mirkom Mayerjem in Blažem Jarcem v Planet Danes o premoženju in lobiranju politikov, pa tudi konoplji

Prve debate z Mirkom Mayerjem in Blažem Jarcem v Planet Danes o premoženju in lobiranju politikov, pa tudi konoplji (foto: Planet Tv) Planet Tv
30. 4. 2015

Od ponedeljka, 4. maja, bo informativna oddaja Planet Danes, ki je na sporedu vsak dan ob 19. uri, obogatena z debatami. Debate bodo na sporedu od ponedeljka do četrtka in ob sobotah, izmenično pa jih bosta vodila Mirko Mayer in Blaž Jarc.

Ekipa oddaje Planet Danes je raziskovalno novinarstvo poglobila, svoje ugotovitve pa bo predstavljala v debatah v sklopu oddaje Planet Danes ob 19. uri na Planet TV. Gostili bodo zanimive goste, s katerimi bodo obravnavali še neraziskane teme, dvakrat na teden bodo obravnavali aktualno dogajanje, v soboto pa bo na vrsti analiza tedenskega dogajanja.

Mirko Mayer, ki je zdaj že vajen vodenja debat, je ob tem povedal: "Celotni ekipi se zdi to odličen izziv, saj se bo naša informativna oddaja ravno z debatami ločila od preostalih informativnih oddaj. Večina debat bo plod raziskovalnega dela, trikrat na teden pa bomo obravnavali tudi aktualno dogajanje. Tako bodo imeli gledalci vpogled v analizo že ob 19. uri namesto ob 22. uri." Mirku se bo v studiu pridružil Blaž Jarc, ki bo premierno debato doživel prav v ponedeljek, 4. maja. O tem je povedal: "Debatne srede so se že zdaj izkazale za dobro sprejete, tako da se veselim, da imamo zdaj še več raziskovalnega prostora. Do zdaj smo odpirali teme, ki jih preostali niso, in v tem duhu bomo tudi nadaljevali. Veselim se tudi vodenja v studiu."

Mirko Mayer bo imel kot redno novinarko in poročevalko s terena ob sebi Anjo Kovačič, Blaž Jarc pa bo v paru s Petro Kosič.

V prvem tednu bodo v ponedeljek, 4. maja, obravnavali premoženje politikov, pri katerih so novinarji že s prošnjami za vpogled v njihovo imetje dvignili veliko prahu. V torek, 5. maja, bo aktualna tema konoplja, v sredo, 6. maja, pa bodo novinarji preverjali lobiranje v času vlade premierja Mira Cerarja.

Priporočamo