Prvi Grubin memorial je navdušil Kranjsko Goro!

Prvi Grubin memorial je navdušil Kranjsko Goro! (foto: Jure Makovec) Jure Makovec
22. 2. 2016

Snežna pravljica in več kot uspešen prvi Grubin memorial, ki so ga v čast slovenskega smučarja Draga Grubelnika, organizirali njegovi smučarski prijatelji in tako poskrbeli za odličen dobrodelni dogodek v zasneženi Kranjski Gori.

Dobrodelna nočna veleslalomska tekma je potekala na pobudo Dragovega najboljšega prijatelja in dolgoletnega ˝cimra˝ Reneja Mlekuža, ki je zadnje dva meseca živel in dihal za dogodek, na katerem so se zbirala sredstva za Dragovega petletnega sina Maksa.

Udeležba na veleslalomu je bila navdušujoča. Kar prek 200 smučarjev se je preizkusilo na snežni strmini in s plačilom štartnine pripomogli k lepemu deležu pri zbiranju sredstev za Maksa. Po smučarskem tekmovanju se je dogodek preselil v središče Kranjske Gore, kjer so obiskovalce zabavali raper Chorchyp, pevec Klemen Bunderla, Omar Naber, Alya in Matjaž Jelen s svojimi bandi, Grega Skočir (Big Foot Mama) ter Miha Guštin Gušti v akustični izvedbi, Rok'n'band ter člani najljubše skupine Draga Grubelnika - Siddharta v zasedbi Tomi M., Primož B. in Boštjan M. Prepoln trg v središču Kranjske Gore je tako užival v glasbeni poslastici, ki jo je še dodatno popestrilo sneženje. "Danes nebo joče v obliki snežink, tu spodaj pa Dragu tja gor pošiljamo tisto, kar bi si tudi sam želel: druženje pravih ljudi in rokenrol na odru," je dejal Rene Mlekuž.

Na pomoč malemu Maksu in v spomin na Grubo se je v Kranjski Gori znašlo tudi veliko število znanih Slovencev. Na belih strminah so med vratci vijugale slovenske lisičke – Špela Pretnar, Alenka Dovžan , Urška Horvat, Mojca Suhadolc, Ana Kobal in seveda slovenski smučarji Jure Košir, Rene Mlekuž, Tomaž Čižman, Matjaž Vrhovnik, Andrej Miklavc, Mitja Valenčič, Janez Jazbec, Aleš Gorza, Bernard Vajdič, Mitja Kunc, Grega Grilc, Mitja Dragšič, glasbeniki Tomi Meglič, Matjaž Jelen, Miha Guštin Gušti, Grega Skočir, Katarina Mala, televizijec Marko Potrč, ... Naziv Kralj veleslaloma je na prvem Grubinem memorialu šel v roke Grubinemu dobremu prijatelju in nekdanjemu sotekmovalcu Mitji Dragšiču.

Organizatorji so ob koncu dogodka, ki je trajal še pozno v noč dejali: "Se vidimo čez leto dni, na 2. Grubinem memorialu!"

ŠE VEDNO PA LAHKO DONIRATE!

Licitacija dresov smučark Lindsey Vonn in Tine Maze poteka vse do konca tega meseca. Na licitacijo se lahko prijavite prek elektronskega naslova: grubinmemorial@gmail.com ali izpolnite obrazec tukaj.

Obenem lahko do 15. marca še vedno prispevate 5 evrov s poslanim sms sporočilom MAKS5 na številko 1919.

Malemu Maksu za ˝lažji jutri˝ pa lahko pomagate tudi z nakazilom na TRR: Maks Grubelnik, Vodnikova 81, 1000 ljubljana, TRR: 02013 3221 240 615, s pripisom 'Humanitarni prispevek'.