Prvi hrvaški kuhar na kanalu 24kitchen

4. 10. 2018
Deli
Prvi hrvaški kuhar na kanalu 24kitchen (foto: 24kitchen Press)
24kitchen Press

Najizvirnejši hrvaški kuhar David Skoko je nova zvezda kanala 24kitchen! Oddajo z naslovom „David Skoko: Stari okusi, nova kuhinja“ bodo začeli predvajati 16. novembra ob 13:00. Obsegala bo 20 epizod, David pa bo gledalcem predstavil širok nabor hrvaške družinske gastronomije z moderno interpretacijo.

V oddaji „David Skoko: Stari okusi, nova kuhinja“ bo chef predstavil enostavne, tradicionalne jedi, ki jih je začinil s svojo ustvarjalnostjo. V vsaki epizodi bomo spremljali pripravo celotnega obroka, ki vključuje predjed, glavno jed in sladico, navdihnjeno z okusi iz otroštva, vse pa bo pripravljeno v 30 minutah. Jedi bodo večinoma temeljile na preprostih sestavinah, ki so z lahkoto dostopne in jih chef Skoko izjemno spoštuje ter poudarja njihovo hranilno vrednost. Kako pripravimo paradižnik, polnjen s skuto, kaprami in slanimi inčuni, solato z gamberi, čebulo in zeleno ali pa prečudovite sladice, kot so fritule s proškom, skuta s karameliziranimi figami, in še mnoge nove okuse ter kulinarična doživetja? Vse to bo David Skoko delil z gledalci kanala 24kitchen.

Širša javnost je lahko Davidovo delo spoznala, ko je gostil in navdušil svetovno gastronomsko legendo in svojega idola Anthonyja Bourdaina. Poleg tega, da gre za enega najizvirnejših in najustvarjalnejših kuharjev, ima David Skoko tudi zelo zanimivo biografijo. Gre namreč za kuharja, ki se je rodil v družino s štirimi generacijami ribičev. Tako nekako se je začela tudi zgodba o „Batelini”, mali družinski restavraciji, ki jo je odprl njegov oče. Po začetnem obdobju s pripravo „klasične” hrane je razplamtela Davidova strast do kuhanja in tako je začel ustvarjati neverjetno inovativne jedi, kar je njegovi restavraciji prineslo naziv najboljše hrvaške restavracije leta 2014. Od leta 2010 naprej se David redno pojavlja na številnih kuharskih oddajah na hrvaški televiziji kot strokovni kuhar, sodeluje pri mnogih projektih kot strokovni sodelavec in kot novinar pri kuharskih revijah. Poleg domačih TV-hiš pa je sodeloval in snemal tudi s tujimi (ARTE TV, RAI, FOODNETWORK, TRAVEL CHANNEL), posebej pa bi poudarili sodelovanja s slavnimi svetovnimi chefi in voditelji: Adam Richman: „Trip of a lifetime; Anthony Bourdain: „Brez rezervacij;” Henry Cole: „World's greatest motorcycle rides”; Donal Skehan: „Croatia's hidden food scene“.

Kot strokovni sodelavec hrvaškega ministrstva za turizem je leta 2015 in 2016 sodeloval pri projektu „Hrvatska 365 gastro”. Lani je sodeloval z društvom Roda v ženski kaznilnici v Požegi in organiziral kuharske delavnice na temo otroške prehrane. Od leta 2015 sodeluje z gastro revijo „StoryGourmet” kot novinar in strokovni sodelavec. Svojo biografijo izvrstnega kuharja je dopolnil s sodelovanjem pri nastanku dveh kuharic, in sicer pri letošnji izdaji kuharice „Hrvatska kuharica” in „Papa Quilometros Europa”, ki jo je ustvaril Ljubomir Stanišić. V peti izdaji „Terra Madre Balkans”, ki združuje kulinarična združenja jugovzhodne Evrope in je leta 2018 potekala v Bruslju, je David Skoko predstavljal Hrvaško.

Koliko denarja morate imeti, da vas nemške banke štejejo za bogate?

Bleščeča kariera, številne nagrade in sodelovanja s slavnimim svetovnimi kuharji. Vse to je Fox Networks Group Hrvatska prepoznal kot ključne lastnosti chefa, ki bo na 24kitchen najbolje predstavil hrvaško kuhinjo!

November bo kmalu tu, pripravite se na številne stare okuse iz čisto nove kuhinje!

Novo na Metroplay: ""Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del