Prvi napovednik filma Bohemian Rhapsody

Prvi napovednik filma Bohemian Rhapsody (foto: Press) Press
16. 5. 2018

"Sem takšna oseba, kot sem vedno moral biti. Pojem za ljudi, ki stojijo na koncu arene, za tiste, ki ne pripadajo množici - za odpadnike, sramežljive, za tiste, ki so prekleto prepričani, da niso "pomembni". Želim jim pokazati, da ni pomembno, kaj si o njih mislijo nasilneži in kritiki. Če lahko jaz ... lahko tudi oni dosežejo prav vse, kar si zaželijo." - Freddie Mercury

Bohemian Rhapsody je epska zgodba o legendarni rock skupini Queen in pevski legendi Freddieju Mercuryju - človeku, ki je verjel v sebe in svojo glasbo takrat, ko nihče drug ni. Podiral je vse stereotipe in kršil vsa pravila, s tem pa postal ena največjih glasbenih ikon vseh časov.

Bohemian Rhapsody je zgodba o ljubezni, bolečini, sprejemanju in seveda o sijajni glasbi. Britansko pevsko legendo bo odigral sijajen Rami Malek, ameriški igralec egipčanskega porekla, ki je izjemno podoben Freddieju. Gwilym Lee se bo postavil v vlogo kitarista Briana Maya, Ben Hardy v vlogo bobnarja Rogerja Taylorja in Joseph Mazzello v vlogo basista Johna Deacona.

Film je močan poklon Queenom, njihovi glasbi in izjemnemu pevcu Freddie Mercury, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje ter postal eden najljubših zvezdnikov na planetu. Film spremlja strm vzpon benda skozi legendarne pesmi in revolucionaren zvok, njihov grozeči konec, ko je Mercuryjev življenjski slog ušel z vajeti, ter njihovo zmagovalno ponovno združitev na večer Live Aida, ko je Mercury, soočen s smrtonosno boleznijo, povedel bend v enem najveličastnejših nastopov v zgodovini rok glasbe. Pri tem pa utemelji zapuščino benda, ki je bil vedno bolj kot družina in ki vse do današnjega dne še naprej navdihuje avtsajderje, sanjače ter ljubitelje glasbe.

Verjamemo, da vsi ljubitelji glasbe nestrpno pričakujejo to mojstrovino in odštevajo dni do začetka novembra, ko film pride na velika platna po Sloveniji. Distributer filma je Blitz Film & Video Distribution.