Psihološke odprte debate v knjigarni Konzorcij vsako drugo sredo v mesecu

Psihološke odprte debate v knjigarni Konzorcij vsako drugo sredo v mesecu (foto: profimedia) profimedia
9. 11. 2017

V okviru novih psiholoških večerov v knjigarni Konzorcij v Ljubljani, ki jih gosti Damjana Bakarič, avtorica knjige Na tesnobi, bomo imeli možnost odkrito in srčno spregovoriti o temah, ki nam gredo ponavadi težje z jezika.

15. novembra 2017 bo na obisk prišla Renata Salecl, avtorica knjige Tek na mestu, z njo pa bo Damjana skupaj z obiskovalci dogodka spregovorila o njeni vsebini, seveda pa se ne bosta spregovorili tudi o njenima preteklima knjigama: O tesnobi in knjigi Izbira. Govorili bosta tudi o tem, v kakšni družbi živimo, v kaj nas sili postindustrijski kapitalizem, kje so njegovi kleči, zakaj smo srečni le, kadar nakupujemo in kako zunanje vpliva na našo notranjo strukturo. Kdo nosi odgovornost za to, ali smo uspešni ali ne? O tem, da živimo v vladavini strahu. In kako se to lepo vidi že v samem načinu poročanja medijev, v strukturah korporacij, v katerih smo.

13. decembra 2017  bo na obisku hrvaški avtor Bruno Šimleša. Nedvomno se nam obeta vihrav, vroč in odkrit večer. Tokrat bosta v osrčju večera dve njegovi knjigi;  Šola življenja in Umetnost življenja. Spregovorili bomo o odnosu do sebe, o razliki med kompromisi in kompromisarstvu, o tem, kako postavljati meje, kako se imeti rad ter kako imeti zdrave odnose, tudi ljubezenske. In kar je najpomembneje: kako se zaljubiti v življenje. Ne bo manjkalo niti debate o partnerstvih.

10. januarja 2018  bo gostja večera  Veronika Podgoršek, avtorica knjige Ljubezen na terapiji. Govorili bomo o romantičnih odnosih, o tem, kaj najpogosteje delamo narobe, zakaj, in kako izboljšati svoje intimne odnose. Zakaj nam gre partner tako na živce ali pa zakaj ga tako neizmerno ljubimo, čeprav si tega ne zasluži. O svojih in njegovih napakah. Kako doseči zadovoljno življenje v dvoje, kdaj oditi in kdaj vztrajati.

Vsi večeri se začnejo ob 18:00, vstop je prost. Njihova psoebnost je, da so obiskovalci ravno tako gostje, ki aktivno sodelujejo, pripovedujejo svoje zgodbe in nikakor ne le poslušajo. Seveda, če želijo.

Če vas zanimajo knjige, ki navdihujejo, lahko spremljajte blog Damjane Bakarič na www.berem.si.