Punčke iz cunj na Ljubljanskem gradu

Punčke iz cunj na Ljubljanskem gradu (foto: profimedia) profimedia
5. 12. 2017

UNICEF-ove Punčke iz cunj bodo v prihajajočih prazničnih dneh znova razveseljevale obiskovalce Ljubljanskega gradu.

Otvoritev razstave pisanih punčk bo v četrtek, 7. decembra ob 18. uri, obiskovalci pa jih bodo lahko posvojili vse do 21. decembra 2017 in s tem pomagali otrokom.

December je za mnoge čas družabnih večerov, veselja in praznovanja, iskrenih želja in topline v krogu najbližjih. Je tudi mesec obdarovanja, drobnih pozornosti in obenem sočutja s tistimi, ki živijo v pomanjkanju in potrebujejo pomoč. Zato v zadnjem času vse več posameznikov in podjetij prisega na obdarovanje, ki v sebi nosi tudi dobrodelno noto. UNICEF-ove Punčke iz cunj so prav takšno edinstveno darilo – so unikatna pisana bitja, ki jih vse leto izdelujejo prostovoljci in prostovoljke po vsej Sloveniji. Posebne so zato, ker z njimi ne razveselimo le obdarovanca, temveč s posvojitvijo punčke omogočimo zdrav začetek življenja otroku v državi v razvoju. Z donacijo v višini 20 evrov lahko UNICEF zagotovi nakup in dostavo cepiv, izobraževanje zdravstvenih delavcev in cepljenje otroka.

S projektom Punčka iz cunj UNICEF Slovenija že vrsto let zbira sredstva za cepljenje otrok proti šestim nevarnim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus) v državah v razvoju. UNICEF-ovi podatki kažejo, da zaradi bolezni, ki bi jih lahko enostavno preprečili s cepljenjem, vsako leto še vedno umre približno 1,5 milijona otrok, kar je nedopustno.

S tem vodilom bo UNICEF Slovenija v četrtek, 7. decembra ob 18. uri, v Peterokotnem stolpu na Ljubljanskem gradu odprl razstavo Punčk iz cunj, ustvarjenih po podobi grajskih gospodičen. Prijetno druženje v decembrskem vzdušju bo popestril nastop obetavnih mladih glasbenikov: Lane Petrovič, pevke, pianistke in kantavtorice, ob spremljavi kitarista Kima Babiča.

Razstavo si lahko brezplačno ogledate vsak dan od 10. do 19. ure.

S projektom Punčka iz cunj ste posvojitelji v preteklih letih rešili že 18.100 otroških življenj.