Radi berete trilerje? Potem je Chris Carterjevo novo srhljivo branje kot nalašč za vas!

Radi berete trilerje? Potem je Chris Carterjevo novo srhljivo branje kot nalašč za vas! (foto: profimedia) profimedia
12. 2. 2016

Chris Carter, pisec odlično prodajanih srhljivk, ki si je svetovno slavo med drugim prislužil z naslovi Morilec s križem, Krvnik, Nočni zalezovalec, Podobe smrti, Umori v živo in Zli um, ki jih boste prevedene že našli na policah naših knjigarn in knjižnic, zdaj vabi k branju še enega trilerja, ki vam ponoči ne bo dal spati.

Kdo je Chris Carter?

Da ga med guglanjem ne boste zamenjali s prav tako slavnim soimenjakom – ameriškim filmskim producentom, režiserjem in piscem, ki se je podpisal kot snovalec slavnih X-files, ali pa nekdanjim igralcem ameriškega fuzbala, vam v nadaljevanju predstavljamo 'našega' Chris Carterja – pisca odličnih trilerjev.

Chris Carter, po rodu Italijan, se je rodil v Braziliji ter na Univerzi Michigan študiral psihologijo in zločinsko vedenje. Kot član ekipe za kriminalno psihologijo je na michiganskem državnem tožilstvu zasliševal in preučeval mnogo zločincev, vključno s serijskimi in večkratnimi morilci, ki so bili obsojeni na dosmrtno zaporno kazen.

V zgodnjih devetdesetih letih je odšel v Los Angeles in deset let kot kitarist sodeloval v številnih rokovskih zasedbah, potem pa pustil glasbo in se popolnoma posvetil pisanju. Zdaj živi v Londonu in je po ocenah časnika Sunday med desetimi najbolje prodajanimi pisatelji.

V slovenščini pa je kot žepna knjiga pred dnevi izšel triler Jaz sem smrt!

On seje smrt ... on je vsemogočna Pošast.

Jaz sem smrtNa travnati zaplati na losangeleškem mednarodnem letališču najdejo truplo ženske, ki je bila ugrabljena sedem dni pred tem. Morilec jo je namestil v položaj peterokrake zvezde, z odročenimi rokami in razkrečenimi nogami. Obdukcija razkrije, da je bila mučena in umorjena na nadvse nenavaden način. Toda presenečenj s tem še ni konec. Morilec ima rad igrice in je žrtvi v grlu pustil sporočilo. Primer je dodeljen detektivu Robertu Hunterju, ki vodi enoto za skrajno nasilna kazniva dejanja. A skoraj takoj se pojavi drugo truplo. Hunter ve, da mora pohiteti. Hunter, ki ga vsak nov dan zasuje z novimi izzivi, se požene v lov za pošastjo, za plenilcem, v čigar preteklosti tiči strašna skrivnost. Njegove želje po tem, da bi ranil ljudi, njegove lakote po ubijanju ni mogoče potešiti ‒ kajti on je SMRT.

  • "Forenziki so sporočili rezultate testa krvi, s katero je bilo napisano sporočilo, odkrito v žrtvinem grlu – JAZ SEM SMRT. Ko sta Hunter in Garcia pričakovala, je morilec za pisanje uporabil kri Nicole Wilson, toda sodeč po forenzičnem poročilu za to ni uporabil čopiča. Uporabil je kar svoje prste, ki jih je pomakal v žrtvino kri, in skrbno napisal črko za črko. Ni bilo presenečenje, da forenziki niso našli prstnih odtisov, niti celih niti delnih. Morilec je brez dvoma nosil rokavice."

Se torej upate podati na lov za krutim morilcem?

Ne spreglejte! Knjigo tudi podarjamo. Izvod trilerja Jaz sem smrt bomo podarili na Facebook profilu Govori.se, nekaj dni kasneje pa tudi na Facebook profilu Elle.si. Sledite nam!