Rammstein: Pariz v Cineplexxih po Sloveniji!

Rammstein: Pariz v Cineplexxih po Sloveniji! (foto: Cineplexx) Cineplexx
10. 3. 2017

Koncertni film - RAMMSTEIN: PARIZ prihaja na velika platna v četrtek, 30. marca ob 20.30 v Cineplexx Celje, Maribor, Kranj in Koper.

Posnetek koncerta skupine Rammstein, iz turneje »Made in Germany« v Areni Bercy v Parizu leta 2012, katerega je zabeležilo 30 kamer, je nastal pod režijsko taktirko znanega švedskega režiserja Jonasa Åkerlunda. RAMMSTEIN: PARIZ je poslastica hitrega tempa za vse čute: temna in spektakularna pravljica, polna teatralnosti, ki jih ne poskušajte doma.

Koncertni film - RAMMSTEIN: PARIZ na velikih platnih v četrtek, 30. marca ob 20.30 v Cineplexxu Celje, Maribor, Kranj in Koper.

V tem sodobnem koncertnem filmu Åkerlund na nov radikalen način ujame čustveno vzdušje in navdušenje Rammsteinovega edinstvenega nastopa. RAMMSTEIN: PARIZ je poslastica hitrega tempa za vse čute: temna in spektakularna pravljica, polna teatralnosti, ki jih ne poskušajte doma.

Åkerlundova kreativna izročitev sodobne odrske produkcije, ki je bila uprizorjena v Bercyju v Parizu marca 2012, popelje kino kot dogodek na popolnoma novo raven. Ujame hitrost in veličino živega nastope skupine Rammstein, kot si je ta vedno zaslužila.

RAMMSTEIN: PARIZ je popolna mešanica neverjetne odrske predstave in filmske umetnosti. Film je vizualna poslastica, slavitev skupine Rammstein v živo, ki je ob enem drugačna izkušnja in celo boljša, kot če je gledalec dejansko na koncertu. Film je zagotovi kandidat za najboljši koncertni film vseh časov.

"Koncertni filmi so vedno velik izziv." pravi režiser Jonas Åkerlund. "Primerjam ga s ognjemetom. Način, s katerim se mu približam je, da poskušam prenesti energijo, ki jo gledalec začuti v sobi, kjer se predvaja film. Uporabim vse možne trike in načine, da na občinstvu pustim največji možni vtis."

"Dva dni smo snemali v Areni Bercy v Parizu, imeli smo 30 kamer, kar nam nudi 60 kotov, poleg tega smo posneli tudi generalko za posnetke od blizu. To nanese ogromno količino posnetega materiala. Film je dolg 2 ure in 20 minut. Vzel sem posnetke in jih uredil z isto natančnostjo, s katero bi uredil film, ki je dolg od 3 do 4 minute. Tudi z ogromno ekipo, ki je urejala posnetke, je vseeno trajalo več kot eno leto, da smo film uredili do konca. Ko film pogledam danes - to je moč tega projekta. Nastop spremeni v nekaj živega in pokaže, kaj je bistvo skupine Rammstein".

Rammstein so postali eni od največjih predstavnikov rocka na svetu in skupaj z Jonasom Åkerlundom so ustvarili edinstveno in navdušujočo kinematografsko izkušnjo.

Ramstein