Razkrita naslovna pesem muzikala Vesna!

23. 3. 2017
Deli

Najbolj gledana filmska klasika vseh časov, romantična komedija Vesna, prihaja to poletje na odre kot muzikal. Za njo stoji enaka kreativna ekipa kot za uspešnico Cvetje v jeseni, ki je predstavila bogato pevko-igralsko ekipo, med katero se bo prvič v muzikalu predstavila tudi pevka Nuša Derenda in z njo sin Matevž.

Glavno vlogo Vesne in Sama bosta odigrala odlična Flora Ema Lotrič in Robert Korošec, katera sta premierno predstavila pesmi Prvi poljub in Princ iz pravljice.

A vse pesmi le ne bodo tako mirne: »Vesna je v glasbenem smislu popolnoma drugačna od Cvetja v jeseni. Drugačne so skladbe, poenostavljeno bi rekel, je to klasičen pop. Pri Vesni je tudi ogromno hitrih skladb, je ogromno možnosti za ples in veliko različnih ritmov. Pri pesmih me je vodila zgodba sama, zgodba mladih ljudi. Imam dva sinova in predvsem mi je pomembno, da se mladi oziroma vsi, ki si bodo ogledali Vesno, da se bodo zabavali, da se jih bo glasba dotaknila. Tudi z Boštjanom Grabnarjem sva muzikal zastavila 'bendovsko', hkrati pa se pogledujeva tudi z revijskim orkestrom. To bo klasika, ki verjamem, da je lahko večna,« je povedal skladatelj Matjaž Vlašič.

Gorazd Slak, nesporni oče avtorskega slovenskega muzikla, idejni vodja muziklov Cvetje v jeseni in Vesna in nenazadje producent omenjenih muziklov pa je pohvalil številno ekipo pevcev in igralcev: »Brez ekipe, ki je okoli mene, ti projekti ne bi bili možni. Delamo na tem, da vam pokažemo maksimum in ne samo maksimum, ki ga lahko damo sami od sebe, temveč tudi maksimum, ki ga lahko naredimo pri nas. Da so muzikali uspešni je res odgovor v ekipi, igralcih in pevcih, ki dneve trdo garajo, saj se zavedajo, da pripravljamo nekaj velikega in vsi si želimo nekaj velikega tudi predstaviti. Sporočilnost, ki nosi nov muzikal Vesna pa je preprosto: 'Ljubezen vse premaga!'«

Muzikal Vesna prihaja na oder Križank v sredo 7. junija.

Pesem