Včeraj se je del uredništva udeležil predstavitve nove linije iz goji jagod italijanske blagovne znamke L'Erbolario, ob tem pa odkril tudi nov recept kuharskega mojstra Valeria Lutmana.
Ljubljanska veleblagovnica Maxi je včeraj gostila dogodek, ki je slovenskemu trgu predstavil novo linijo naravne kozmetike. V Italiji priznana blagovna znamka L'Erbolario, ki je na slovenskem trgu prisotna zadnji dve leti, je na trgovinske police namreč postavila izdelke linije iz goji in maqui jagod, ob tem pa smo se lahko posladkali tudi s kolački iz Goji jagod, ki jih je samo za to priložnost, pripravil zmagovalec 3. sezone resničnostnega šova Gostilna išče šefa, Valerio Lutman.
Valerio se je s podjetjem Lettim trženje, zastopnikom za blagovno znamko L'Erbolario v Sloveniji namreč povezal pri ustvarjanju nove zgodbe s tem super živilom, saj tako podjetje kot Valerio izvirata iz istega primorskega kraja, prav tako pa italijansko poreklo podjetja napeljuje k nadaljevanju zgodbe s kuharskim mojstrom, ki je odrastel ob italijanski kuhinji in spotovanju do romantične kulture naših zahodnih sosedov.
Kolački z goji jagodami
Po receptu Valeria Lutmana
Potrebujemo:
- 100 g mandljev (celih, zdrobljenih ali mletih)
- 200 g sladkorja
- 100 g moke
- 15 g medu
- 4 beljaki
- 50 g sesekljanih goji jagod
- 100 g masla
- Sladkor v prahu za posipanje
Priprava:
Premešajte mandlje s sladkorjem in medom, dodajte moko, beljake in mlačno maslo, ki smo ga predhodno prepražili v ponvi do temperature 150° C, da je dobilo zlatorjavo barvo. Dodajte sesekljane goji jagode. Pustite počivati v hladilniku 1 uro. Z dresirno vrečko oblikujte kolačke s premerom 3 cm, jih pecite 5 min v pečici na temperaturi 210° C. Ohladite in potresite s sladkorjem v prahu.
NAGRADNA IGRA:
- Tudi bralci našega spletnega portala se lahko potegujete za svoj izdelek iz nove L'Erbolario linije, saj lahko s sodelovanjem v nagradni igri, ki poteka na njihovi Facebook strani osvojite enega izmed šestih izdelkov GOJI. Več najdete s klikom tu.