Rdeči križ Slovenije zbira pomoč za prizadete ob potresu v Nepalu

28. 4. 2015
Deli
Rdeči križ Slovenije zbira pomoč za prizadete ob potresu v Nepalu (foto: profimedia)
profimedia

Na današnji novinarski konferenci Rdečega križa Slovenije (RKS) je g. Aswin Kumar Shrestha, častni generalni konzul Nepala povabil vse Slovence k solidarnosti za Nepal.

Generalni sekretar Planinske zveze Slovenije Matej Planko je vse člane Planinske zveze Slovenije pozval naj se pridružijo zbiranju pomoči RKS. Zakonita zastopnica in podpredsednica RKS Irena Nečemer je poudarila, da se je Mednarodna federacija Rdečega križa in Rdečega polmeseca (IFRC), katere del je Rdeči križ Slovenije odzvala takoj po uničujočem potresu, generalna sekretarka RKS Renata Brunskole je nato pozvala vse, ki bi radi pomagali, da svoj prispevek nakažejo preko plačilnega naloga na RKS. Iz solidarnostnega sklada je RKS že nakazal 7000 evrov Mednarodni federaciji Rdečega križa.

Nepal je 25. aprila prizadel katastrofalni potres 7.8 stopnje po Richterjevi lestvici, ki je povzročil ogromno materialno škodo, zahteval številna človeška življenja, veliko ljudi pa je tudi pogrešanih.

Rdeči križ Slovenije prosi in poziva vse, ki želijo pomagati prizadetim ob katastrofalnem potresu v Nepalu, da svoj prispevek za akcijo "Potres Nepal" nakažejo s plačilnim nalogom BN 02 na:

Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, SI-1000 Ljubljana

  • TRR: SI56 0310 0111 1122 296
  • Sklic: 00 937065
  • SWIFT/BIC: SKBASI2X
  • Koda namena: CHAR

Zbrana sredstva bo Rdeči križ Slovenije nakazal Mednarodni federaciji društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca za izvajanje programov pomoči v Nepalu.

Dne 28. aprila 2015 je Rdeči križ Slovenije iz Sklada solidarnosti že nakazal 7.000 € Mednarodni federaciji Rdečega križa in Rdečega polmeseca za izvajanje najnujnejših programov pomoči za prizadete prebivalce.

Generalna sekretarka RKS Renata Brunskole je na novinarski konferenci poudarila, da bo Rdeči križ Slovenije za Nepal izključno zbiral finančna sredstva, saj je ta azijska država od Slovenije zelo oddaljena in je denar trenutno najhitrejša in najkoristnejša oblika pomoči. Vsa v Sloveniji zbrana sredstva bodo preko IFRC, ki je za aktivnosti po potresu že namenil pol milijona švicarskih frankov, posredovana nepalskemu Rdečemu križu. Ob koncu je dodala: "Eno od načel Rdečega križa je solidarnost. To pomeni, da smo dolžni pomagati in si tudi želimo pomagati vsem tistim, ki so v danem trenutku pomoči potrebni. Zagotovo je območje potresa v Nepalu predel, ki je trenutno pomoči zelo potreben."

Rdeči križ Slovenije, Mirjana Jarc, strokovna sodelavka za odnose z javnostmi in zbiranje sredstev

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu