Rdeči noski vabijo na komedijo »Za Crknt«

21. 1. 2016

»V času globalnega segrevanja planeta in globalne ohladitve človeških odnosov - je humor tisti ogenjček, ob katerem si lahko pogrejemo premraženo dušo.« - Ami Hattab

Društvo za sodobno klovnsko umetnost in Društvo Rdeči noski, vas vljudno vabita na komedijo: »Za Crknt«!

Vstopite v svet ... smeha, preprosto smeha!

V SITI teatru, 29. januarja, bo ob 20h na sporedu premiera te edinstvene – klovnske – humoristične predstave za odrasle.

Celoten izkupiček predstave je namenjen društvu Rdeči noski – klovni zdravniki.

Celovečerno komično predstavo »Za crknt« je zasnovala skupina profesionalnih umetnikov, ki čez dan spreminjajo vzdušje na bolniških hodnikih. To so klovni zdravniki. Ker delujejo v občutljivih pogojih in obiskujejo otroke – so določene strani humorja preprosto prepovedane. A ne zvečer in ne na predstavi za odrasle! Takrat jih lahko srečate vi in jih spoznate, ko odprejo svoje ventilčke veselja, strasti in ljubezni do življenja. Vsak je profesionalec na svojem področju umetnosti, skupno pa jim je veselje do raziskovanja neskončne človeške neumnosti – saj je ni bolj simpatične stvari na svetu.

Smešni in prepoznavni liki so ustvarjeni z ljubeznijo do človeških napak in različnosti – z ljubeznijo do človeštva.

Skozi večer vas bosta žgečkljivo vodila moderator s plesno usmerjenostjo in njegova visoko noseča asistentka. Na odru se bodo zvrstili: ugankar Srečko, zahtevna učiteljica Linga Ling, sramežljivi Aleksander, patriotka Nežka, jugonostalgični čarovnik, stanovalki doma za ostarele Gina in Antonija, Čisto Pravi Moški, osnovnošolka Marjetka.... Pridih spektakla bosta dodala akrobat na vrvi in žametnoglasa šansonjerka.

Da bo res: za crknt!

Igralci in soustvarjalci predstave:

  • Skupina Za crknt so: Eva Š. Maurer, Tomaž Lapajne Dekleva, Gregor Kamnikar, Alla Abramova, Perola Regina, Manca Uršič, Ana Lavrinc, David Dolamič in Tina Janežič.

V preteklosti so prejeli številne nagrade: Eva Š. Maurer, finalistka za naziv Slovenke leta 2004, je prejela nagrado tudi za najboljšo igralko po izboru otroške komisije (SLG Celje) ter nagrado za najboljšo predstavo na festivalu Zrno soli. Tomaž Lapajne Dekleva, je prejel Ježkovo nagrado kot član kolektiva Narobov, Tina Janežič, je kot del anasambla Plesnega teatra Ljubljana, prejela prvo nagrado občinstva festivala za sodobni ples – Gibanica, Gregor Kamnikar, nagrado za najboljši solo na Festivalu EuroSzene v Leipzigu, Ana Lavrinc je Severjeva nagrajenka, vsi ostali skupaj z vami pa si nagrado zaslužijo, ampak je še nimajo.

  • Draga gosta predstave sta izvrstna pevka Petra Ambrož in akrobat na vrvi Branko Potočan.
  • Oblikovanje in tehnična podpora: Neža Trobec; Avtorji točk: Alla Abramova, David Dolamič, Tina Janežič, Gregor Kamnikar, Tomaž Lapajne Dekleva, Ana Lavrinc, Perola Regina, Eva Š. Maurer, Manca Uršič;
  • Točke »Punčka", Slovenka" in "Smrt« so nastale v sklopu predstave Moja nit je rdeča, soavtoric Eve Š. Maurer in
  • Maje Dekleva Lapajne (tudi režiserke omenjene predstave).
  • Umetniška vodja projekta, režiserka predstave: Tina Janežič;
  • Produkcija: Društvo za sodobno klovnsko umetnost;

Priporočamo