Rekordna Ultra tudi v znamenju Slovencev

16. 7. 2019
Deli

Swedish House Mafia, Carl Cox in Cheat Codes končali največji reginalni elektronski spektakel, kjer so se zabavali tudi mnogi znani obrazi

Split je minuli vikend gostil sedmi festival ULTRA Europe, ki je ponudil enega redkih povratniških nastopov Swedish House Mafie, na novem prizorišču Park Mladeži pa je s stotnijo didžejev in skupin plesalo rekordnih 120.000 žurerjev iz 143 držav. Med njimi je bilo tudi vsaj 3.000 slovencev, za mešalnimi mizami pa so nas zastopali Vanillaz z MC Deyem, Clay Clemens in Sylvain. Ultra avantura se že nadaljuje z ekskluzivnimi zabavami na Braču, Hvaru in Visu, kjer bosta z izbranimi mojstri radijske in podtalne elektronike nastopila tudi Avadox in Mike Vale.

Da bo Ultra Europe eden od vrhuncev poletne festivalske sezone, ki bo v Dalmacijo privabil žurerje z vsega sveta, je bilo jasno že takoj ob najavi njihovega šova, saj so Axwell, Steve Angello in Sebastian Ingrosso ob vrnitvi iz pokoja najavili le ducat nastopov. V Parku Mladeži je z njimi zaplesalo več kot 40.000 žurerjev, nastop pa je pritegnil pozornost medijev z vsega sveta. "V čast nam je nastopiti tukaj. Za nas je to posebna noč, saj ima ULTRA Europe posebno mesto v naših srcih. Vsi smo v Splitu že nastopili skupaj ali v duetu, letos smo prvič tu kot skupina. Nismo več le prijatelji, ampak družina in radi vas imamo. Vi ste glavni razlog, da smo spet skupaj. Hvala za podporo,“je navijače ob koncu doslej največje in najuspešnejše ULTRE Europe, ki je pozdravila tudi milijontega obiskovalca, pozdravil švedski trojček.

Ob tem ko so plesalce v glavni areni razvajali kralji radijskega etra (Guetta, Armin, DJ Snake, Alesso, Afrojack, Cheat Codes, The Chainsmokers …) in je oder UMF predstavljal tiste, katerih čas šele prihaja, je z velikimi imeni podtalne elektronike stregel Resistance, ki postaja pravi festival znotraj festivala. Oblikovno in tehnično vrhunsko opremljena arena je gostila mojstre kot so Richie Hawtin, Jamie Jones, Sasha b2b Nic Fanciulli, Adam Beyer, Joseph Capriati, Dubfire, Maceo Plex … piko na i letošnji Ultri v Splitu pa je dal s triurnim setom spet izjemni Carl Cox. Po odzivih in obiskanosti sodeč si lahko obetamo, da bo ta del festivala v bodoče še razvijali in rasel.

V Splitu so se minule dni zabavali tudi številni znani obrazi: Vanna je Ultro obiskala z možem Androm in hčerko Jano, v VIP ložah so minglali tudi Iva Radić, Anamarija Asanović, Ivana Tandarića (ELFS), Petar Grašo, Luka Nižetić, Damir Kedžo, Ivan Pažanin, Domenica, Hana i Ivan Huljić, Jole, model Luna Valas ... pa tudi najvišji predstavniki mestnih in državnih oblasti, saj Ultra zelo diktira tudi razvoj hrvaškega turizma. Del te zgodbe je bila tudi predstavitev nove Guinnesove rekorderke, s 162 metri največje jadrnice na svetu, Flying Clipper, ki so jo zgradili v Brodosplitu. S tem se je začel tudi najbolj unikatni del tega festivala, Destination Ultra - glasbeno potovanje po Braču, Hvaru in Visu.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem